Meervogels ’31 moet het doen met één punt

Akersloot – De reserves van de selectie moesten aantreden tegen runner-up ASV Arsenal 2 en deden wat ze konden: helaas konden ze dat niet op het scorebord tonen en een 0-2-nederlaag was nu hun deel. Het gebrek aan scorend vermogen deed hen – niet voor het eerst – de das om en langzamerhand lijkt het wel duidelijk tegen wie het tweede team de punten moet gaan pakken.

Meervogels ’31 1 was nog kansrijk voor de tweede periodetitel, maar eigenlijk was het geen item. Per wedstrijd bekijken waar punten bij elkaar te sprokkelen zijn is reëler dan hopen op nacompetitie voor promotie. Zondag tegen ZAP wederom wat aanpassingen in de opstelling door vakanties en ziekte. Op een zeer moeilijk te bespelen grasmat was de eerste helft er een van zeer weinig hoogtepunten. ZAP kreeg geen kansen en Meervogels kwam via Jens Verduijn in de 34e minuut in kansrijke positie, maar doelman Van den Bosch wist hem van scoren af te houden. Een eerste helft om gauw te vergeten, maar Meervogels was zeker niet de mindere van ZAP en vol vertrouwen dat de winst in het verschiet lag.

Tweede helft

De tweede helft kabbelde ook lang voort: ZAP bediende zich ondertussen alleen nog maar met lange ballen vanuit het centrum en kreeg zo af en toe wat druk op onze verdediging. Meervogels wist via Tom Adrichem en Lex Broertjes enkele keren gevaarlijk door te komen, maar de spitsen waren vandaag niet trefzeker. In de 78e minuut kreeg ZAP een echt grote kans, maar Roy de Bruijn wist de bal voor de lijn weg te koppen en een openingstreffer te voorkomen. Aan de andere kant had Adrichem de kans om drie punten binnen te halen, maar de bal ging rakelings voorlangs.

Negentig minuten waren verstreken, toen de Polderse doelman nog maar eens een vuurpijl losliet richting de 16 van Meervogels: slecht ingrijpen hierop en ongelukkig instappen van centrumverdediger Fedde Both zorgde voor een eigen goal van laatstgenoemde: 0-1, met nog luttele tellen te gaan. Met de hand van de prima leidende referee Hajjaji al omhoog wist middenvelder Boy Schrier een strakke voorzet van Mees Tiebie toch nog bij de verste paal binnen te knikken en zo een verdiend punt voor Meervogels binnen te slepen: 1-1. Helaas net geen periodetitel, maar zelfs kelderen in de ranglijst naar plek 10; de ranglijst zit zo dicht op elkaar, dat elk punt telt. Zo wordt de partij komende zondag tegen KFC uit weer heel belangrijk.

De M-side heeft een uitje geregeld: met de bus naar de Zaanse Schans, alwaar men rondgeleid wordt en van natje en droogje wordt voorzien. Daarna op naar de Koog, waar de club nog een appeltje te schillen heeft met de vorige club van Jan Deijle, die er zowel ‘eut als theus’ bij is. Jullie toch ook?

Programma zondag 17 maart:

11.30 uur HBC 2 – Meervogels ’31 2
14.00 uur KFC 1 – Meervogels ’31 1 (M-siders, houd de site in de gaten voor info)

Op de foto:
Niek van der Eng in verbeten duel. (Foto: Jacky Adrichem)