Meervogels ’31 helaas nog niet zo ver

Akersloot – Meervogels’31 2 startte deze zonnige zondag op indrukwekkende wijze in De Rijp, waar het de gelijknamige vereniging met de rust al op een 0-4-achterstand trakteerde. Het werd uiteindelijk 1-4, maar het spel was naar tevredenheid.

Door Nico Adrichem (Meervogels ’31)

Dat kunnen we helaas niet zeggen van ons vlaggenschip, dat de uitwedstrijd speelde in Koedijk. De eerste 25 minuten was er nog niet veel loos: onze doelman Cas Hoogland had z’n handen nog niet hoeven gebruiken. Gezegd moet worden dat ook wij het – ondanks veel balbezit – Koedijk nauwelijks lastig konden maken. En toen lag daar zo maar de 1-0 in het net en wel op een ongelukkige manier: via een Meervogels-been caramboleerde de bal langs onze keeper en waren we helemaal het spoor bijster. Maar dan nog mogen de 2- en 3-0 niet vallen op de manier zoals het nu ging. Heel slecht omschakelen bij balverlies en ontzettend slap verdedigen bij een corner en Koedijk – dat zeker niet groots speelde – ging met een lach van oor tot oor de kleedkamer in voor de thee.

Tweede helft

Meervogels wist het tij na rust niet te keren. Mentaal valt er nog veel winst te boeken bij deze jonge ploeg en elkaar eens de waarheid zeggen zou niet verkeerd zijn. Zowel Koedijk als Meervogels bakten er niet veel van in de rommelige tweede episode. Desastreus verdedigen van de onzen leverde Koedijk een 4-0-voorsprong op en daarna misten zij nog wat mogelijkheden. Dat Meervogels de stand in het laatste kwartier een draaglijker aanzien mochten geven, was een doekje voor het bloeden. Het werd 4-2 dankzij treffers van Boy Schrier en Fedde Both. De eerste punten in deze competitie zijn verloren en dat is pijnlijk. Keihard werken aan een goede organisatie, afspraken nakomen en hopen op een snelle terugkomst van bepalende spelers moeten ervoor zorgen dat we niet al snel kansloos zijn voor een hoge positie in deze toch niet al te hoog in te schatten derde klasse. (Foto: Jacky Adrichem)

Programma

Komend weekend:
11.00 uur Meervogels’31 2 – VVW 2
14.00 uur Hugo Boys 1 – Meervogels’31 1

Supporters, help deze jonge ploeg in deze moeilijk periode!