Meervogels ’31 heeft genoeg aan voldoende eerste helft

Akersloot – Meervogels ’31 2 toog naar Velsen en wist dat het een moeilijke ochtend tegemoet ging en dat bleek ook: met 4-0 eraf en weinig in de melk te brokkelen gehad. Nu maar liefst veertien dagen vrij en dan weer met frisse moed verder in deze pittige reserve-competitie. Het vlaggenschip ging naar Middenmeer om daar mede-promovendus Flevo te ontmoeten: in de seizoensouverture nog een onverdiende thuisnederlaag tegen deze counterploeg en nu met enkele mutaties aan de start op een zeer moeilijk te bespelen veld.

Maar de start was goed te noemen: in minuut 3 al een bal op de lat van Lex en daarna een vrije doorgang naar de vijandelijke goalie, maar het niet-werkende scorebord bleef op 0-0. Tot de 20e minuut: assist Tom Adrichem, goal Jens Verduijn en dik verdiend. Kort daarna weer veel dreiging in de 16 meter van Flevo en Niek van der Eng krulde de bal in de verre hoek: 0-2. Meervogels speelde toen goed voetbal met veel variatie naar voren en Flevo kon het team niet bijbenen. Met veel pijn en moeite werden de Akersloters van meerdere doelpunten afgehouden, maar in de 36e minuut was daar toch eindelijk Lex Broertjes, die enige frustratie over gemiste kansen in een klap wegvuurde: 0-3 en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Tweede helft

Maar Meervogels kwam onrustig uit de kleedkamer. Waarom? Flevo stond logischerwijs wat hoger op het veld, maar daar had men tussendoor moeten voetballen. De ploeg zocht veel te veel naar moeilijke oplossingen en het werd snel een heen-en-weerwedstrijd. Rechterspits Vrenegoor wist enkele keren te ontsnappen en verzorgde ook de 1-3, hetgeen voor nog meer onrust zorgde. Gelukkig was doelman Cas Hoogland zondag op zijn post; hij pakte enkele cruciale ballen. En ondanks het onrustige spel kreeg Meervogels toch ook luttele mogelijkheden, die tot kans gepromoveerd hadden moeten worden.

In de 70e minuut dan toch de bevrijdende 1-4, toen weer Jens een goede pass van Boy Schrier op waarde schatte. De wedstrijd werd daarna probleemloos uitgespeeld en men had nog wat aan het doelsaldo kunnen doen bij beter uitspelen van de mogelijkheden. Dit gebeurde niet en zo eindigde de derde wedstrijd op rij in een 4-1-overwinning. Stijgen doet de ploeg nog niet, maar serieuze aansluiting met de derde plaats is bewerkstelligd.

Op 18 februari om 14.00 uur volgt een inhaalpartij uit bij Westfriezen, dat nu de vierde plaats bezet. Hopen dat de wintersport niet teveel roet in het eten gooit…

Op de foto:
Boy Schrier verdeelt en heerst op het middenveld. (Foto: Jacky Adrichem)