Meervogels ’31: bevochten remise in Akersloot

Akersloot – Op deze vrieskoude zondag was Meervogels 2 in staat om de periodetitel in de reserve 1e klasse op te eisen. Een 3-0-winstpartij op een matig VIOS W 2 was daarvoor ruim voldoende.  Gefeliciteerd!

Door Nico Adrichem

Meervogels 1 kende een zwakke beginfase tegen Zeevogels. Deze kwamen een aantal malen prima door en dat resulteerde ook in de 0-1 na het onnodig weggeven van de bal door onze achterwaartsen. Gelukkig kwamen we er daarna wat beter in en werden er ook door ons wat speldenprikken uitgedeeld. Na een wel of niet terecht afgekeurde goal door Lex Broertjes, kon Koen Lamberts de bal de gelijkmaker wel binnen werken en zo werd de rust dan ook met 1-1 bereikt.

Meteen na rust een furieus aanvallend Zeevogels en Meervogels dat met kunst en vliegwerk de goal schoon hield. In die fase kwamen de geelzwarten goed weg. Maar langzamerhand kantelde de wedstrijd toch weer wat in ons voordeel. Een blunder van referee Wals, die een overduidelijke haakactie binnen de 16 over het hoofd zag, gaf ons het idee dat we de man in het zwart vandaag niet op onze hand hadden. Maar volgens mij is een scheidsrechter er ook niet voor om wedstrijden te beslissen: dat moeten we zelf doen. Rond de 70e minuut begreep Zeevogels dit en via een goed uitgevoerde counter stond er zo maar 1-2 op het (defecte) scorebord. Opnieuw was dom balverlies – nu voorin – de oorzaak.

Gelukkig lieten we het koppie niet hangen en vochten ons opnieuw in de wedstrijd. Het was invaller Luuk Ploeg die met zijn linkerbeen een afvallende bal promoveerde tot de 2-2. Daarna nog enkele hachelijke momenten voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Daar schoten beide ploegen eigenlijk niets mee op, maar ik had wel het idee dat er ook door beiden niet meer verdiend was. Het was enerverend, maar niet best wat het kou trotserende publiek voorgeschoteld kreeg. Komende zondag beter?

Programma 11 december:

Meervogels’31 2 vrij
Purmerend 1 – Meervogels’31 1 om 14.00 uur

Op de foto:
Jens Verduijn in fel duel. (Foto: Lynn Adrichem)