Meervogels ’31: AZ in het klein…

Akersloot – Afgelopen zondag de laatste thuiswedstrijden van onze selectieteams: Meervogels 2 speelde tegen het reeds gedegradeerde FC den Helder 2 en keek na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan, maar morste zelf kans op kans. Gelukkig wisten onze geelzwarten dit nog recht te breien en een 5-2 eindstand op het bord te krijgen.

Door Nico Adrichem

Meervogels’31 1 was tot twintig minuten voor tijd heer en meester tegen de mannen uit de Heerlijkheid Bergen: een 2-0-voorsprong was hun deel, maar de voorwaartsen mochten het zichzelf aantrekken dat deze voorsprong niet groter was. Alleen Luuk Ploeg (prima vrije trap) en Jelle van der Eng (prachtige individuele actie) deden het scorebord hun werk doen, maar een voorsprong van 4- of 5-0 had zeker niet misstaan. In die fase was het spel – gezien de veldomstandigheden – best om aan te gluren, maar daar was de laatste twintig minuten geen sprake meer van. We vergeten de 3-0 te maken, en v.v. Bergen ruikt zijn kansen, zoals elke tegenstander van AZ dat in de slotfase ook ruikt, als er nog kansen zijn op meer.

Niet leuk om te zeggen, maar zo zijn de geelzwarte vogels dit jaar toch een puntje of twaalf kwijtgeraakt… afijn: in minuut 87 werd het 2-1 en jawel, in de blessure tijd kopt Bergen tot overmaat van ramp ook nog frank en vrij de gelijkmaker binnen. Echt een domper, naast het feit dat aanvoerder Stan Kaandorp voor rust al een lelijke polsbreuk opliep. Vanaf hier: sterkte Stan! Het seizoen van Meervogels 1 in een notendop, laten we hiervan leren. Na de wedstrijd toch een leuk feestje in de kantine: onze medische man Ruud de Boer gaat, nu hij de 70 levensjaren nadert, zich op zondag met andere zaken bezighouden en velen waren gebleven of gekomen om hem uit te luiden. Wat een kanjer!

Programma

Voor afgelopen zondag laten we het hierbij: nog 1 wedstrijd te gaan voor de selectie: maandag 6 juni om 11.00 uur Spirit’30 2 – Meervogels’31 2 en om 14.30 uur SVA 1 – Meervogels’31 1. Geef ze nog eenmaal hun verdiende support! Daarna beschouwen we het seizoen nog eens door de ogen van de man langs de lijn…