Meervogels ’31 2 schrijft ook historie

Akersloot – In navolging van Meervogels 1 heeft ook Meervogels 2 geschiedenis geschreven door promotie naar de reservehoofdklasse te bewerkstelligen. In de 1e klasse-competitie stonden ze lange tijd bovenaan en de eerste periode werd gewonnen. Na de winterstop ging het allemaal wat moeizamer en uiteindelijk was het KFC 2 dat de titel pakte, waardoor wij veroordeeld werden tot de nacompetitie.

Door Jan Jaap Lamberts (Meervogels ’31)

De eerste wedstrijd tegen SDZ 2 werd gewonnen na strafschoppen en de finale was woensdagavond tegen Uitgeest 2; ongetwijfeld één van de laatste officiële KNVB-wedstrijden van dit seizoen. Deze jongens speelden al een aantal jaren in de reservehoofdklasse. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van Onze Gezellen in Haarlem. In de openingsfase was het spel erg onrustig en je kon goed zien dat er behoorlijk wat spanning in de ploeg zat.

Na een slordigheidje achterin kreeg Uitgeest een dot van een kans, maar deze werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Patrick Veldt. Na het eerste kwartier begonnen wij wat zorgvuldiger te spelen en kregen we ook wat mogelijkheden. De eerste corner werd nog net voor het hoofd van Timo Krom weggehaald, maar de tweede was wel raak. Het was diezelfde Timo die het laatste zetje gaf en de vele meegereisde Akersloters konden voor de eerste keer juichen. Uitgeest begon steeds slordiger te spelen en in de omschakeling werden wij een aantal keer gevaarlijk. Na een prachtige lange bal van Stan Kaandorp op Rens van der Eng was het Jordy Kooijman die in de korte hoek de keeper verraste en de 0-2 op het scorebord bracht. Dit was ook de verdiende ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft maakte Timo Krom na een prachtige individuele actie de 0-3 en boorde daarmee de hoop van FC Uitgeest nog dieper de grond in. Onze verdediging stond als een huis en gaf bijna geen kans weg. Wij kregen een aantal grote kansen, maar door treuzelen of verkeerde keuzes werd er niet gescoord. Toch leek Niels Lamberts nog de 0-4 te maken, maar het prima leidende arbitrale trio had buitenspel geconstateerd en de goal ging niet door. Tien minuten voor tijd maakte Uitgeest de 1-3 na een van richting veranderd schot. Uitgeest kreeg weer wat hoop en kreeg ook nog kansen, maar Patrick stond weer prima te keepen. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de spelers en de technische staf zeer groot. Meervogels hing al een aantal seizoenen tegen de hoofdklasse aan en nu is het dan toch gelukt. Wat een seizoen voor onze selectie: Meervogels 1 kampioen en Meervogels 2 promoveert na de nacompetitie. Grote klasse mannen!

We zijn benieuwd naar volgend seizoen: kunnen we met beide teams meekomen op een hoger plan? De lezers zullen dit ook via dit medium weer kunnen volgen. Tot volgend voetbalseizoen! (Foto: Ton van der Eng)