Meervogels ’31 2 een ronde verder in nacompetitie

Akersloot – Op een bunkerhard speelveld speelde Meervogels ’31 2 de eerste ronde van de nacompetitie voor een plaats in de hoogste reserve-klasse. Dat gebeurde tegen het Amsterdamse SDZ 2, dat het toetje bereikte in een andere reserve-1e-klasse.

Door Nico Adrichem

Goed voetbal viel niet te verwachten op het geel-grijze speelveld, maar het was al snel duidelijk dat Meervogels de lakens uitdeelde. Uitgespeelde aanvallen kwamen er niet voor in het povere veldspel, maar Meervogels was als eerste dicht bij een goal: de paal redde de Amsterdammers en dat bleek ook later in de wedstrijd een belangrijke bondgenoot voor SDZ. Ook de jonge goalie bleek een sta-in-de-weg voor onze voorwaartsen en zo bleef de 0-0-stand lang gehandhaafd. De tweede helft was eigenlijk een stormloop van geelzwarte aanvallen op het Amsterdammer doel, maar met geluk en wijsheid wisten zij de goal te voorkomen. Het aluminium was wederom twee maal hinderlijk aanwezig en zo diende de verlenging zich aan na 90 minuten arbeid.

Dat gaf SDZ wat nieuw elan en na 96 minuten was dan de eerste goal te bewonderen: de eenzame spits van SDZ rondde slecht verdedigen van onze laatste lijn af en de weg naar de volgende ronde leek ver weg. Timo Krom dacht daar anders over en wist een afvallende bal uit een corner te verzilveren. In het tweede part deed invaller Tim Olgers er een schepje bovenop en bood spits Rens van der Eng een niet te missen kans: 2-1 en dat kon toch niet meer fout gaan met zo’n overwicht. Een directe vrije trap na een onnodige overtreding deed het Akersloter net toch weer trillen en dat was toch echt een tegenvaller. Zo veel beter en dan toch de strafschoppenserie in…

En dan mist zekerheidje Stan Kaandorp ook nog de 11-metertrap en konden we in de achtervolging. Doelman Patrick Veldt bleek echter ook een oogje te hebben op de Amsterdamse penalty’s en zo dropen drie hoofdstedelijke nemers af na missers. Middenvelder Niels Lamberts mocht uiteindelijk het vonnis voltrekken en deed dit met verve. Meervogels ’31 2 door naar ronde 2 en hoewel de wedstrijd niet van beoogd niveau was, was het zeker verdiend.

De laatste beslissende ronde is waarschijnlijk tegen Sporting ’70 uit Utrecht en wel op neutraal terrein. Deze verslaggever zal daar helaas niet bij zijn, maar ik wens ons reserveteam veel succes toe om deze laatste horde te pakken. Ga ervoor! (Foto: Bos Media Services)