Meer dan honderd odes aan het Oer-IJ landschap

Foto boven:
Van links naar rechts staand: Hans Weeda, Nico Lute, Marianne Snabilie-Klaver, Marijke Karten, Tonnis Hoogland, Corine Hemmer, Marga Duin, Hans Goedhart, Peter Savenije. Van links naar rechts knielend: Dorothé Rodenburg-Glorie, Marianne Jonker. Op de foto ontbreekt prijswinnaar Jos Duyker. (Foto: aangeleverd)

Regio – De publiekswedstrijd om met een tekst, foto of kunstwerk een ‘ode aan het Oer-IJ-landschap’ te brengen heeft meer dan honderd inzendingen opgeleverd. Voor elk onderdeel was er een eigen jury, die de meest geslaagde resultaten mocht uitkiezen. Bij tekst ging de eerste prijs naar een gedicht van Marianne Snabilie-Klaver uit Egmond Binnen. Voor wat betreft beeldende kunst was het schilderij van Hans Goedhart uit Castricum de beste inzending.

De inzending van Hans Goedhart. Hij maakte zijn schilderij bij Cronenburg in Castricum. (Foto: aangeleverd)

Bij fotografie is Nico Lute uit Castricum nummer één geworden. Alle genomineerde werken en de juryrapporten zijn op www.oerij.eu te vinden. De wedstrijd was georganiseerd door de Stichting Oer-IJ in samenwerking met de Fotokring Heemskerk en de bibliotheken Kennemerland, IJmond en Heiloo.

De inzending van Nico Lute. Hij maakte deze foto bij de Boschweg in Akersloot. (Foto: Nico Lute)