Meditatieve pinksterviering met Taizé-projectkoor

Foto boven:
Het loslaten van de duiven is een vast ritueel tijdens de pinksterviering. (Foto: Nico Snel)

Limmen – Op weg naar Pinksteren zal weer een Taizé-project-koor georganiseerd worden. Het zingen en instuderen van nieuwe vierstemmige Taizé-acclamaties wordt door velen erg gewaardeerd en staat gepland op maandag 13 mei van 19.15 tot 20.30 uur in de Corneliuskerk. De repetitie is bedoeld voor zowel koorleden, kerkgangers als geïnteresseerden.

De duif staat voor hemelse inspiratie, voor vrede en voor de ziel. (Foto: Nico Snel)

Op zaterdagavond 18 mei tijdens de Pinksterviering om 19.00 uur krijgt het Taizé-project-koor de kans het gerepeteerde in praktijk te brengen. Tijdens deze viering steekt men ook de zevende kaars van de menora aan als afsluiting van het ‘Lopend Vuurtje’ tussen Hemelvaart en Pinksteren langs zeven kerken in onze regio. Men sluiten de viering af – nadat we het licht van de Paaskaas aan elkaar hebben doorgegeven – met het uitblazen van de paaskaars en het loslaten van duiven.

Aanmelden

Het projectkoor staat onder leiding van Peter Rijs. Tijdens de repetitieavond zullen bassen, tenoren, alten en sopranen hun eigen partijen leren. Er is koffie en thee met gelegenheid elkaar te ontmoeten. Deelname aan het projectkoor is gratis. Geef je naam en adres alvast door (aanmelden.activiteit@corneliuskerk-limmen.nl), dan krijg je in mei nog een bevestiging met de precieze gegevens van de repetitie en viering toegestuurd.