Medewerkers en bewoners samen aan het werk: Kennemer Wonen Geeft Thuis

Regio – Medewerkers en bewoners van Kennemer Wonen hebben donderdagmiddag 25 mei samen veel werk verzet tijdens het initiatief Kennemer Wonen Geeft Thuis. Deze middag is geïnspireerd op het bekende NL Doet. Verbinding en maatschappelijke betrokkenheid stonden centraal; waardevolle elementen die samenkomen in het thuisgeverschap van Kennemer Wonen.

 Zo’n veertig medewerkers en bewoners staken de handen uit de mouwen en gingen aan de slag in de wijk. En het resultaat mag er zijn! Samen hebben medewerkers en bewoners bakken vol fleurige bloemen geplant, een tuinkast in elkaar gezet, een rek voor klimplanten geplaatst, in de moestuin gewerkt, groene aanslag van de straat verwijderd, regentonnen geplaatst, fietsenrekken verplaatst, mos verwijderd, een enorme tuinbank gebeitst én mooie gesprekken gevoerd.

Al dit werk is verzet op vier verschillende locaties: De Slimp in Uitgeest, De Brug in Uitgeest, Kooikershoek in Castricum en Kloosterhof in Heiloo. De werkzaamheden die zorgden voor vergroening en verduurzaming waren nuttig én leuk, dat bleek ook uit de reacties van verschillende mensen. ,,Leuk om op deze manier kennis te mogen maken met de bewoners en hun woonomgeving’’, aldus Kirsten van Kennemer Wonen. En de mooiste quote kwam van Jan uit Castricum: ,,Ik werd blij wakker, werd nog blijer dat jullie kwamen en ben helemaal blij met wat er allemaal gedaan is.’’ Missie geslaagd: een (t)huis maken we samen! (Foto: Kennemer Wonen)