Max Nuijens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Limmen – Tijdens een speciale ceremonie in Ons Huis – naast de Heilige Corneliuskerk – heeft burgemeester Ben Tap vrijdag Max Nuijens onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het is de negende Koninklijke onderscheiding die dit jaar is uitgereikt na de acht eerdere onderscheidingen tijdens de lintjesregen een dag vóór Koningsdag.

Max Nuijens is meer dan zestig jaar actief voor de gemeenschap van Limmen en omgeving. Ooit begonnen als vrijwilliger bij de parochie Heilige Cornelius nam hij al snel een leidende rol op zich als voorzitter en veilingmeester van het comité Kerk- en Jeugdveiling. Met zijn team wist hij jaarlijks ongeveer € 50.000 op te halen voor de kerk- en jeugdactiviteiten. Zijn bijdragen strekken zich ook uit tot de muzikale gemeenschap als actief lid van het gemengde koor De Vredeburgers in Heiloo, waar hij belangrijke bestuurstaken vervulde en hielp bij het bouwen van podia voor concerten.

Hortus Bulborum

Verder heeft Nuijens een cruciale rol gespeeld bij de Stichting Hortus Bulborum als bestuurslid en PR-vertegenwoordiger, waar zijn inspanningen hebben bijgedragen aan een groeiend bezoekersaantal van 7000 in het afgelopen jaar. Burgemeester Tap: ,,Zijn vermogen om mensen te verbinden en te inspireren wordt gezien als een rode draad door al zijn activiteiten, wat hem een gewaardeerd en gerespecteerd lid van onze de gemeenschap maakt.’’ De uitreiking van de Orde van Oranje-Nassau aan Nuijens onderstreept de erkenning van zijn jarenlange toewijding en bijdrage aan de gemeente. (Foto: Bos Media Services)