Mattheus Passie in gedurfde bewerking ook in Castricum te zien met Noraly Beyer als verteller

Castricum – Eén van de grootste werken binnen de klassieke muziek – de Mattheus Passie – vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke versie waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Met Noraly Beyer (foto) als verteller, Claudia Patacca (sopraan) en Joost van Tongeren (bariton) als solisten en muzikale begeleiding door Musica Extrema. De voorstelling reist door het hele land en is op 9 maart te zien in Theater Koningsduyn.

Claudia Patacca heeft haar sporen verdiend op de diverse opera- en concertpodia in binnen- en buitenland. Ze werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Ed Spanjaard en Simon Rattle en vertolkte rollen als Donna Anna en Rosalinde. Ook de Matthäus Passion van Bach heeft ze vele malen vertolkt met onder meer het Orkest van het Oosten en het Brabants Orkest. Claudia is hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en gaf onder meer masterclasses aan de befaamde Guildhall School of Music and Drama in Londen. Bariton Joost van Tongeren legt zich toe op het uitvoeren van het klassieke lied, oratoria, opera en ook lichte muziek. Verder is hij als muzikaal leider en uitvoerend bariton verbonden aan vocaal ensemble Casuquo.

Musica Extrema

De muzikale begeleiding van de Mattheus Passie wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, dat sinds haar oprichting in 2002 een ontwikkeling heeft doorgemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen. De groep heeft inmiddels een plek in het muziekbestel veroverd die niet snel meer weg te denken is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken. Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling, waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt sinds 2023 de rol van verteller op zich.

Kijk op www.dezee.nl/project/musica-extrema-en-noraly-beyer-de-mattheus-passie voor meer informatie. De Mattheus Passie is een coproductie van De Zee Theaterproducties en Stichting Musica Extrema. (Foto: aangeleverd)