Matthäus Passion door Castricumse Oratorium Vereniging

Rond 1727 componeerde Johan Sebastiaan Bach de Matthäus Passion, een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, verteld door de evangelist Mattheüs. Het is een tijdloos verhaal over vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering, angst en vertrouwen. In dit monumentale werk herkent iedereen wel iets van zichzelf.
Het werk wordt traditiegetrouw uitgevoerd rondom Pasen en wordt gezien als de bekendste en allermooiste compositie van J.S. Bach. De Castricumse Oratorium Vereniging zal de dubbelkorige Matthäus Passion ten gehore brengen op vrijdag 5 april a.s., samen met het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland en met medewerking van kinderen van het Noord-Hollands Selectiekoor, alles onder leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof. De solisten zijn de tenor Jan Van Elsacker (evangelist), de bas Bert van de Wetering (die de Christuspartij zal zingen), Heleen Koele – sopraan, Lien Haegeman – alt, Pieter Hendriks – bas, en Jan-Willem Schaafsma – tenor.
Het concert vindt plaats in de St. Pancratiuskerk, Dorpsstraat 115 in Castricum om 19.30 uur. Kaarten: 1e rang € 30,–, 2e rang € 25,–) zijn verkrijgbaar via de leden van de COV, via de website oratoriumcastricum.nl of via m.bakker.desmet@planet.nl (Foto: Gabriel Olthof)