Marjo van der Hoeff publiceert nieuw kinderverhaal

Castricum – Onlangs is een nieuw voorleesboekje voor de jongste kinderen (4, 5, 6 jaar) uitgekomen. Het is vanaf deze week te koop bij boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat. Marjo van der Hoeff, geboren en wonende in Castricum, is de auteur van dit boekje met de titel ‘Het avontuur van prinses Laranda’.

Een zoektocht naar een huisje in het bos, geleid door de aanwijzingen van een wonderfee, die in de droom van de prinses verscheen. Het prinsjes gaat met haar broertje op zoek naar het huisje. In dit huisje gebeuren bijzondere dingen met dieren. Het verhaal staat dicht bij de belevingswereld van het jonge kind en heeft educatieve aspecten. Al geruime tijd schrijft Marjo gedichten en teksten, die ze enkele keren heeft uitgegeven. En plots openbaarde dit verhaal zich tijdens andere schrijfactiviteiten door. In enkele weken, mede geïnspireerd door haar drie kleinkinderen, kreeg het verhaal zijn vorm. Of eigenlijk gezegd zijn avontuur! De illustraties zijn met ondersteuning ook door haar getekend.

Wellicht zal dit verhaal nu toepasselijk kunnen zijn voor de komende vakantietijd, voor kinderen die met hun ouders de natuur ingaan. Een tweede deel is ook in de maak. Wanneer dit verhaal uitkomt zal de tijd uitwijzen. ,,Avonturen komen soms zomaar uit de lucht vallen, en voor je het weet ontvouwt zich het woord op schrift.’’ (Foto: aangeleverd)