Marja West medeauteur boek over Panamese vermissingszaak

Castricum – Overmorgen verschijnt ‘Verloren in de jungle – de mysterieuze verdwijning van twee Nederlandse meisjes in Panama’. De in Bakkum geboren Marja West schreef het boek samen met Jürgen Snoeren en met medewerking van de Panamese Officier van Justitie, Betzaïda Pittí Cerrud. In het boek beschrijven West en Snoeren hun zoektocht, die twintig maanden in beslag nam.

Ze vertaalden met hulp van de Nederlands/Chileense Ricardo Soto Escamilla 2656 pagina’s Spaans politiedossier. Ook spraken ze betrokkenen in binnen- en buitenland. Voorts consulteerden ze Nederlandse, Britse en Amerikaanse experts op het gebied van verdwalen, survival, photoshop, forensische pathologie en forensische psychologie. De bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries schreef over ‘Verloren in de jungle’: ,,Verloren in de jungle, het dramatische verhaal van de verdwijning van Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama, is zonder twijfel een van de beste ’true crime’ boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Waarbij de vraag nadrukkelijk aan de orde is óf het wel ‘crime’ is? Of was het een fataal en noodlottig ongeluk?

Fascinerende speurtocht

De schrijvers hebben de zaak minutieus onderzocht en gereconstrueerd. Ze komen tot verrassende bevindingen én antwoorden, waarbij de lezer continu over hun schouder meekijkt. Ik heb het boek vrijwel in een adem uitgelezen. Het boek is een fascinerende speurtocht naar feiten en details en een must voor politiemensen, onderzoekers en journalisten, waarvan vooral de laatsten zich in deze zaak pijnlijk hebben vergaloppeerd.’’ Naast non-fictie heeft West inmiddels acht boeken op haar naam staan, sommigen uitgegeven onder haar pseudoniemen Anna West en Anna Thomas. Van de Storytel original luisterserie Graviton zijn via Shoot the book, een onderdeel van het filmfestival van Cannes, de filmrechten verkocht aan een Frans-Amerikaanse producente. Vrij recent werden de filmrechten van ‘Het spel van leugens’ (Anna West) verkocht aan een Nederlandse producent.

Op de foto:
De cover van het boek ‘Verloren in de jungle’ (ISBN : 9789000372164). (Foto: aangeleverd)