Marcel Borst bij boekhandel Laan voor ‘Stoptober’

Castricum – Op zaterdag 30 september komt hypnotherapeut Marcel Borst om 15.00 uur naar boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19. Hij is auteur van het boek ‘Ik stop wel’ over het kunnen stoppen met roken. De week erna gaat ‘STOPtober’ weer van start, de maand waarin veel rokers de sigaret voorgoed afzweren.

Iedere roker kan eenvoudig stoppen. In zijn boek ‘Ik stop wel’ beschrijft Borst zijn inzichten en methode om in één keer een niet-roker te zijn. Hij zet daarmee de knop tussen de oren van de roker definitief om. Geen zin meer in een sigaret. Roken is namelijk maar voor 10% een verslaving en voor 90% onbewust aangeleerd gedrag: een gewoonte. In zijn boek laat hij door middel van soms tranentrekkende, emotionele maar vooral ook waargebeurde voorbeelden en met krachtige tips en adviezen zien dat je vrij gemakkelijk deze rookgewoonte kunt doorbreken.

Borst: ,,Lange tijd dacht men dat roken alleen een verslaving was en daardoor werd het onnodig groot gemaakt. Als het immers niet aan jou ligt, maar aan iets buiten jezelf, dan wordt het heel moeilijk om daarmee te stoppen. Nu weten we meer over de werking van het brein, over gedrag en over verslavingen. Als je letterlijk ander gedrag gaat vertonen – dat van een niet-roker in dit geval – dan neemt je onbewuste dat heel snel over. Met de juiste aanpak heb je dan geen gedachte en geen behoefte meer aan een sigaret. Dat proces kan heel snel gaan, ook als je al verschillende andere methoden hebt geprobeerd om te stoppen.’’

Het boek ‘Ik stop wel’ vertelt hoe je dat voor elkaar krijgt, hoe je de knop tussen de oren definitief omzet. Borst laat onder andere zien hoe je de behoefte aan roken stopt, hoe je kunt stoppen zonder in gewicht aan te komen en hoe je zelfs op feestjes en terrassen geen zin meer hebt in een sigaret. Borst is gecertificeerd hypnotherapeut en groeide op in Castricum. Zijn vader kreeg op jonge leeftijd longkanker en dit heeft hem geïnspireerd om mensen van het roken af te helpen. Door middel van verschillende technieken – waaronder onbewuste beïnvloedingstechnieken, NLP en hypnotherapie – helpt hij rokers van hun rookgedrag af.

Dit boek redt letterlijk levens. Het is, zeker gezien de STOPtober-maand een zeer waardevol cadeau voor rokende familie, vrienden of kennissen. Het is ook het ideale sinterklaas- of kerstcadeau. Kijk op www.ikstopwel.nl voor meer informatie (ISBN 978 94 93345 14 0).