Manon Schouten doneert geld én twee vlechten aan Stichting Haarwensen

Castricum – Manon Schouten (24) is per 1 mei een inzamelingsactie gestart voor het goede doel. Ze gaat haar lange blonde haren doneren aan Stichting Haarwensen, een organisatie die al meer dan tien jaar haarwerken schenkt aan kinderen die door ziekte of medische behandelingen hun eigen haar kwijtgeraakt zijn.

Het afknippen en opsturen van haar vlechten heeft Manon al vaker gedaan. Ze lijdt zelf al sinds haar jeugd aan Diabetes Type 1. Toen ze op haar veertiende bij de kapper zat, werd haar gevraagd of ze haar lange haren wilde doneren omdat organisaties veel behoefte hebben aan natuurlijk blond haar. Hierdoor besefte Manon dat zij, ondanks haar ziekte, nog steeds iets heeft dat andere zieke kinderen moeten missen en zo ging de schaar erin. Gemotiveerd door het motto van de coronacrisis, ‘Samen Sterk’, besloot ze er deze keer ook een geldinzameling aan te koppelen.

Manon vraagt donaties van 1 euro per persoon voor Stichting Haarwensen. Dat lijkt een klein bedrag, maar inmiddels is de teller al de 300 euro gepasseerd. Een filmpje met meer informatie over de actie staat op YouTube. Wie geïnspireerd is geraakt om met de actie mee te doen, kan 1 euro doneren via www.haarwensen.nl/doneren onder vermelding van ‘Actie Manon’ of Manon zelf een berichtje sturen. De actie loopt tot en met 31 mei. Op 3 juni gaat Manon haar vlechten afknippen. (Foto’s: aangeleverd)