Mallen zonder dollen en KinderKunstLab bij Toonbeeld

Mallen zonder dollen

Castricum – Serge van Empelen, docent beeldhouwen en ruimtelijk vormgeving, start op woensdag 29 januari met een cursus mallen maken van gips of epoxies (kunsthars). Hij leert de cursisten hoe ze deze het beste kunnen maken Daarna komt het gebruik van meerdelige mallen aan bod. Serge biedt de deelnemers alle ruimte voor het ontwikkelen van een eigen beeldtaal in verschillende technieken met uiteenlopende materialen. De cursus vindt plaats op veertien woensdagavonden van 19.30 tot 22.0. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen.

KinderKunstLab

Kinderen zijn van nature onderzoekers en daaraan komt het KinderKunstlab in alle opzichten tegemoet. In tien lessen, te beginnen op 4 februari, worden ze door docente Ellen van Putten uitgedaagd om met verschillende materialen en technieken te experimenteren. Daartoe behoren onder andere boetseren, tekenen, schilderen, grafische technieken en 3D objecten maken. Er wordt zowel gewerkt vanuit het materiaal als aan de hand van thema’s. Fantasie en het ontwikkelen van de eigen creativiteit staan daarbij steeds voorop. Zo nu en dan zullen de jonge kunstenaars hun werk in de wandelgangen exposeren. De tien lessen worden gegeven op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Er bestaat ook een mogelijkheid het KinderKunstLab te volgen op woensdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur, te beginnen 4 maart. Dit keer bij docente Hanna Looye.

Aanmelden voor beide cursussen kan via www.toonbeeld.tv of door middel van het invullen en inleveren van een aanmeldingskaartje bij Toonbeeld Geesterhage.

(Foto: het gieten van de mal – aangeleverd)