Magistrale overwinning van FC Castricum op ongeslagen Koninklijke HFC

Castricum – FC Castricum heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen – de dit seizoen nog ongeslagen – Koninklijke HFC op overtuigende wijze kunnen winnen met maar liefst 3-0. Voorafgaand aan het duel was Koninklijke HFC favoriet, zij stonden immers ongeslagen aan kop en waren van alle zaterdagamateurverenigingen (landelijk) nog steeds ongeslagen (veertien wedstrijden op rij gewonnen). Maar dat bracht de Castricummers niet van hun stuk. FCC had negen wedstrijden op rij zonder verlies afgesloten en was geenszins van plan om deze wedstrijd zomaar weg te geven.

Door Joop Bakker

In de derde minuut was het eerste gevaar in de wedstrijd van FCC; een vrije trap net buiten de 16 genomen door Carlo Vrijburg. De bal werd er met moeite nog net uitgetikt door de keeper. In de beginfase ging het gelijk op met de eerste kans voor HFC in de 17e minuut. Nolan Panke bracht de bal voor het FCC- doel, waar Lennard Eijsvogels net voorlangs schoot. Nog geen twee minuten later was het Carlo Vrijburg die aan de linkerkant opstoomde en zijn voorzet door Joep Kornblum er prachtig ingeschoten zag worden; 1-0.

Op dat moment was HFC even de kluts kwijt en hiervan maakte FCC gretig gebruik. Elario Zweet kapte zijn tegenspeler uit en kwam alleen voor de keeper te staan. Die wist hij met een knoerthard schot te verschalken; 2-0. In de 30ste minuut was er bijna de aansluitingstreffer voor HFC. Door het weggeven van een corner werd de voorgegeven bal tegen de onderkant lat gekopt door Jimmy van Dijk. FCC wist de 2-0-voorsprong vast te houden tot de rust.

Tweede helft

Na de theepauze werd FCC meer onder druk gezet, maar wist zich kranig te verweren. Daardoor bleef de aansluitingstreffer uit. Om de druk van de ketel te halen brachten de trainers Justo v/d Werf, Joris Peijs en Jeroen Bakker in, hetgeen in de 76ste minuut zijn vruchten afwierp. Jeroen Bakker veroverde de bal op het middenveld en met een prachtige pass naar Justo van der Werf wist hij zijn speler uit te spelen en het koelbloedig af te maken; 3-0. Uiteindelijk was er in de 85ste minuut nog een kans voor FCC, de op rechts aangestormde Jeroen Bakker kreeg de bal doorgespeeld en zag zijn schot door de keeper eruit getikt worden. (Foto: Sandy Klaver)