Mad Science op basisschool De Wissel

Donderdag 29 november was weer een speciale dag op De Wissel.

Professor Doctor Ingenieur Stefan Stefunski van Mad Science kwam langs! Mad Science is een organisatie die technieklessen op o.a. scholen geeft. Deze organisatie wil zoveel mogelijk de nieuwsgierigheid van kinderen op proberen te wekken met behulp van leuke, educatieve activiteiten. Die activiteiten brengen een beter begrip van wetenschap en techniek en de invloed daarvan op het dagelijks leven met zich mee.

Het thema van deze lessen was: ‘krachten van lucht’. Allereerst werd voor groep 3 t/m 5 een geweldige voorstelling opgevoerd. Vervolgens ook nog voor de groepen 6 t/m 8.

Een leerling vertelt: ‘met een bladblaasmachine hield hij een bal steeds in de lucht. Maar ook blies hij WC papier het publiek in en maakte een enorme steekvlam door zeepbellen aan te steken. Met een föhn blies hij een pingpongballetje omhoog. Twee leerlingen deden een wedstrijdje zak opblazen… de winnaar mocht tegen Stefan. En hij deed nog veel meer proefjes en trucjes!’ 

Bij de proefjes werd steeds de hulp ingeroepen van leerlingen. De leerlingen van De Wissel waren ontzettend enthousiast en kunnen zich opgeven voor een reeks techniek/wetenschapslessen die in januari na schooltijd plaats gaan vinden.