Mac (10) bedenkt unieke ijssmaak en verkoopt deze voor Stichting Jarige Job

Limmen/Heiloo – De 10-jarige Mac uit Limmen bedacht zelf een recept voor Knoppers-ijs en gaat dat ijs in het komende weekeinde verkopen voor het goede doel. Op 4 en 5 september maakt Mac bakken met ijs om te verkopen in ijssalon Di Fiorentina in Heiloo. De volledige opbrengst van het Knoppers ijs zal gedoneerd worden aan Stichting Jarige Job. Zo draagt ieder verkocht bolletje ijs toe aan een zorgeloze verjaardag voor jarige kinderen die het thuis minder breed hebben.

Knoppers ijs naar eigen recept

Mac bedacht thuis het recept voor Knoppers-ijs en liet het proeven aan Ed en Nick van ijssalon Di Fiorentina in Heiloo. Deze ijssalon behoort al jaren tot een van de beste ijssalons van Nederland. Vol enthousiasme besloten ze dat Mac zijn ijsjes aan de man mocht gaan brengen in de ijssalon, mits de opbrengst ten bate van een goed doel zou komen. Mac koos ervoor om met zijn ijsjes bij te dragen aan feestelijke verjaardagen voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Op 4 en 5 september staat Mac zelf achter de toonbank van ijssalon Di Fiorentina om ijsjes te verkopen voor Stichting Jarige Job, zolang de voorraad strekt.

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door ze een verjaardagsbox te bezorgen met daarin alles voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. Kijk op www.stichtingjarigejob.nl voor uitgebreide informatie.

Op de foto:
IJsmakers Nick en Mac in ijssalon Di Fiorentina in Heiloo. (Foto: aangeleverd)