MaatjeZ verandert naam in MantelZ, centrum voor mantelzorg

Regio – Morgen is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag introduceert MaatjeZ haar nieuwe naam: MantelZ, centrum voor mantelzorg. De nieuwe naam sluit beter aan bij de dienstverlening van de organisatie. Ook verbetert het de vindbaarheid onder de mantelzorgers uit de regio Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum.

,,De naam MaatjeZ was verwarrend, wij zijn namelijk géén maatjesproject. Daarom is de naamswijziging in de eerste plaats vanuit praktische overwegingen‘’, vertelt Ellis Middelhuis, manager MantelZ. In de naam MantelZ herken je het woord mantelzorg. Dit maakt de positionering duidelijker en maakt de stichting toegankelijker. ,,MantelZ laat beter zien voor wie wij er zijn: de mantelzorgers.‘’ De naamswijziging is online en offline zichtbaar in alle communicatie-uitingen.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig zorg en aandacht geven aan iemand uit hun naaste omgeving. MantelZ biedt ondersteuning aan deze mantelzorgers. De naamsverandering brengt mantelzorgers uit de regio in verbinding met MantelZ. ,,Wij zijn er voor iedere mantelzorger: jonge mantelzorgers, werkende mantelzorgers, mantelzorgers met migratieachtergrond en mantelouders.‘’