Maandelijkse inzameling ten bate van de Voedselbank

Castricum – Wordt u ook wel eens moe van alle berichten dat alles duurder wordt? Dat de prijzen van de boodschappen in de winkels hoger worden? Dat de energieprijs omhoog gaat? Zo kunnen we nog even doorgaan. De vrijwilligers van diaconie De Goede Herder laten zich hierdoor niet ontmoedigen. Juist in deze periode van duurte is het voor de mensen met een heel kleine portemonnee extra belangrijk om wekelijks een pakket van de Voedselpakket te mogen ontvangen.

Evenwichtig voedselpakket

Daarom durven ze ook deze maand weer een beroep te doen op de inwoners van Castricum. Wat hen daarbij extra motiveert zijn de maandelijks positieve reacties van het ‘Voedselbank IJmond’ vrijwilligersteam, werkzaam in Beverwijk. Maandelijks zijn zij weer blij met de ingezamelde artikelen, die ze toevoegen aan de 170 pakketten die zij wekelijks weer klaar moeten maken. Deze pakketten gaan via vijf verschillende uitgiftepunten naar de inwoners van deze regio! De financiële opbrengst, gedoneerd in de donatiebox, wendt men aan voor de inkoop van artikelen die er niet voldoende zijn. Zo is men in staat om er een evenwichtig voedingspakket voor drie tot vier dagen van te maken.

Cadeaukaarten Postcode Loterij

De ingeleverde Douwe Egbertsbonnen maken het mogelijk om de helft van de pakken koffie die jaarlijks nodig zijn gratis aan te schaffen. Lid van de Postcode Loterij en een cadeaukaart ontvangen voor een gratis vegetarisch pakket? Ook deze kaarten kunnen voor de Voedselbank ingeleverd worden! Aanstaande vrijdag staan de vrijwilligers van diaconie De Goede Herder weer tussen 10.00 en 12.00 uur op het plein voor de Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat 113. Ze zien u graag langskomen met uw gulle giften.