Maak van héél Noord-Holland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag!

Regio – Na twee coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni gaan buitenspelen. Volgens de landkaart kunnen kinderen in Noord-Holland op meer dan twintig plekken buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag! Dat zijn er vast nog veel meer! Dus organiseer jij ook een activiteit, meld deze dan aan via www.buitenspeeldag.nl en zet Noord-Holland op de kaart. Samen maken we van héél Nederland één grote buitenspeelplek!

Benieuwd wat je op 8 juni kunt doen in Noord-Holland? In Den Helder organiseren ze een Buitenspeeldag waar je kunt lopen over het Blote Voetenpad en kunt kruipen door het wilgenparcours. En in Amsterdam kun je meedoen met oud-Hollandse spelletjes als blik gooien en spijkerpoepen. Dit zijn slechts twee van de vele leuke activiteiten die worden georganiseerd in de provincie Noord-Holland. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wilt bezorgen kan meedoen. Meld je activiteit nu aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Hier spelen wij’-spandoek. Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.  

Spelen is superbelangrijk

Wist je dat 3 op de 10 kinderen niet of nauwelijks buiten speelt? Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. Samen roepen ze speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren. Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount-zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren. Doe jij dit jaar ook mee met de Buitenspeeldag op 8 juni? (Foto: Michelle Raponi via Pixabay)