Maak op 21 mei kennis met de elektrische deelauto

Castricum – Opnieuw de mogelijkheid voor Castricummers om kennis te maken met het aanbod aan elektrische deelauto’s. Belangstellenden kunnen zich zaterdag op het Raadhuisplein vanaf 13.00 uur laten informeren over de spelregels van het autodelen en ook een proefrit maken.

Eind november 2021 nam de werkgroep mobiliteit van CALorie het initiatief tot deelauto’s onder de naam Samen Slim Rijden Castricum. Dat leverde twee deelauto’s in Bakkum op. Vanwege het toegenomen gebruik is het aanbod met een derde deelauto uitgebreid. Die auto staat aan De Bloemen in Castricum. Met drie deelauto’s is een grotere beschikbaarheid voor bestaande en nieuwe gebruikers verzekerd en bij verder succes wil de werkgroep het aanbod steeds verder uitbouwen.

Door elektrisch te rijden en door auto’s te delen neemt de uitstoot van CO2 aanzienlijk af. Een deelauto vervangt vier tot acht auto’s, waardoor er ook meer ruimte op straat komt. Bovendien is het gebruik van een deelauto in veel gevallen financieel voordeliger dan het bezit van een eigen (tweede) auto. Ben je ook geïnteresseerd in een deelauto voor jouw eigen buurt, VVE of organisatie, of wil je een proefrit maken (18+ en rijbewijs)? kom dan langs op de proefrijmiddag. Meld je aan via https://bit.ly/322FdFP of kijk op www.onzeauto.com/castricum. (Foto: Pixabay)