Maak de Middeleeuwen mee met de Makers van Holland

Castricum – Bij archeologiemuseum Huis van Hilde is onlangs de tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ geopend. In de kerstvakantie zijn er diverse extra activiteiten in het museum om zelf te beleven hoe men in de Middeleeuwen leefde.

In de nieuwe tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ ontdek je hoe onze voorouders in de periode 900-1300 de basis hebben gelegd voor het ‘Holland van nu’. Via 2D-reconstructies en diverse bijzondere vondsten uit Noord-Holland maak je kennis met hun wereld. Wil je meer weten over de mensen die in de Middeleeuwen leefden en welke archeologische vondsten er allemaal zijn gevonden uit die periode? Ga dan in de kerstvakantie mee met de thema- of kinderrondleiding over de Middeleeuwen. Er is ook een speciale rondleiding voor slechtzienden.

Demonstraties en workshops

In de kerstvakantie zijn er ook diverse demonstraties en workshops waarin je kennismaakt met oude ambachten. Zelf kun je een armbandje twijnen of gelukshanger vilten of kijken naar een demonstratie naaldbinden of spinnen met spinsteen. Aanmelden voor de demonstraties of workshops is niet nodig.

Nieuw: Break-in-box Bodemgeheimen

Geen escaperoom maar een break-in-box! Archeoloog Rövers heeft allerlei kisten gevonden op verschillende plekken in Noord-Holland. Zij denkt dat er verborgen schatten in zitten… Probeer met een groepje van maximaal zes personen (12+) de kisten te openen door allerlei raadsels op te lossen. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie over alle activiteiten en aanmelden.

Op de foto:
Dierenbotten puzzelen in de nieuwe tentoonstelling. (Foto: Huis van Hilde)