Maaike doet meer aan finale Pimp de Troonrede

Op maandag 18 september presenteren de vijf finalisten van de schrijfwedstrijd Pimp de Troonrede hun alternatieve troonredes in Den Haag. Maaike van der Neut van het Jac. P. Thijsse College uit Castricum is er bij. Zij kwam met een idee om scholieren in het voortgezet onderwijs zelf hun vakkenpakket te laten samenstellen in plaats van te kiezen voor een vastgesteld profiel.
Een professionele jury onder leiding van oud-Tweede Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven beoordeelt de troonredes en kiest de winnaar. Ook het publiek kiest een favoriet.

De winnaar van de juryprijs wint een VIP-rondleiding in de Tweede Kamer en mag haar/zijn plan toelichten bij verschillende politieke partijen. ProDemos ontving 86 troonredes uit heel Nederland. Veelvoorkomende thema’s waren duurzaamheid, zorg en ideeën voor het onderwijs. Dit jaar deden opvallend veel jongeren mee. Op verschillende scholen is Pimp de Troonrede inmiddels vast onderdeel van het programma maatschappijleer of maatschappijwetenschappen. De finale van Pimp de Troonrede vindt plaats bij ProDemos in Den Haag.