Luxe kamperen op sportpark De Voetel van start

Limmen – Hij liep al jaren met het idee, maar nu zag Dennis Boontje het ook werkelijkheid worden door met zijn echtgenote Ingrid op een deel van tennispark De Voetel een luxe camping, oftewel ‘glamping’, te beginnen. Het terrein is aantrekkelijk ingericht en doet totaal niet meer herinneren aan de vroegere bestemming.

Door Hans Boot

Sinds sportpark Berg en Bal aan de Bloemen in Castricum per 1 januari 2023 werd verkocht, exploiteren Dennis Boontje, zijn vrouw Ingrid Aelbers en zijn broer Roy met hun drieën het tennispark De Voetel aan de Kapelweg in Limmen. Al zes jaar geleden werd het plan bedacht om een luxe camping te realiseren op vier tennisbanen die nauwelijks meer werden gebruikt door terugloop van de tennissport. Dennis licht toe: ,,We zijn begin 2021 gestart met het bouwrijp maken, maar door corona en een beroepszaak tegen de omgevingsvergunning hebben we zeker een jaar vertraging ondervonden en konden we eigenlijk pas echt beginnen nadat sportpark Berg en Bal was verkocht.”

Laadpunt

Ingrid vertelt wat er tot nu toe werd bereikt: ,,Dat zijn zeven kampeerplekken met privé-sanitair en zes safaritenten, waarvan vier voor vijf personen, één voor zes personen en één voor twee personen. Er zijn nog mogelijkheden voor uitbreiding, waarbij we ook denken aan het plaatsen van tiny houses en een tent op palen, waarbij je uitkijkt over drie tennisbanen”

Bij een wandeling over het terrein valt het op dat er rondom de kampeerplaatsen en tenten veel gras aanwezig is, wat ideaal is voor spelende kinderen. Ook zijn er een paar picknicktafels geplaatst. Dennis: ,,Het is ook een voordeel dat we naast het terrein ruimte konden creëren voor het stallen van auto’s, zodat niemand daar last van heeft. Voor elektrische auto’s wordt er nog een laadpunt aangebracht en elke unit heeft een plek voor het opladen van e-bikes. De ingang wordt overigens nog voorzien van een duidelijk bord.”

Nieuwe naam

Na een behoorlijke investering is het nu zaak om te gaan starten met de verhuur. ,,De eerste camper, waarvan de eigenaar het nieuws over de camping via via had gehoord, hebben we op 19 mei ontvangen. Een gezin uit Limmen heeft de eerste reservering voor een safaritent gedaan”, aldus Ingrid. Dennis vult aan: ,,Het is natuurlijk de bedoeling dat de verhuur nu gaat lopen. We hopen komende zomer aardig vol te zitten. Mensen die nieuwsgierig zijn geworden, zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”

Op de foto:
Dennis en Ingrid toasten op hun ‘glamping’ in een van de safaritenten. (Foto: Hans Boot)