Luuk Imhann weer terug bij boekhandel Laan

Castricum – Jaren geleden gaf Luuk Imhann een muzikale poëzievoorstelling met twee muzikanten. Luuk heeft in Castricum gewoond en is nu terug met een echte literaire roman die gaat over de vraagstukken: Waarom zijn er revoluties? Wat hebben ze voor zin en wie inspireren ze? Vrijdag 4 november houdt Imhann om 20.00 uur een lezing in boekhandel Laan over revoluties en kunst.  De entree is gratis en de Boekproeverij is open.

Imhann schreef de roman Loutering over een jongen die opgroeit in de naweeën van de Mexicaanse Revolutie en beroemde historische figuren ontmoet als de kunstenaar Frida Kahlo en de Russische revolutionair Leon Trotski. Tijdens de lezing neemt Imhann de toeschouwer mee langs eeuwen aan revoluties en vertelt hij waarom de Mexicaanse Revolutie ook ons vandaag nog raakt en hoe kunstenaars door revoluties geïnspireerd kunnen worden tot het maken van grote kunst. En wat is dat eigenlijk, kunst? Hij vertelt waarom de Russische communistische revolutie wel of niet geslaagd was, waarom we in Nederland nooit een revolutie hebben gehad, wat het verschil is tussen een Nederlander en een Mexicaan en hoe al deze dingen te maken hebben met je dagelijkse leven. ,,Het weten hiervan zal je dag morgen rijker maken’’, aldus Imhann.

Over ‘Loutering’

Mexico, 1917. Paco Guerrero groeit op zonder vader in het dorp van het communistische schilderspaar Frida Kahlo en Diego Rivera. Terwijl hij hen vol bewondering observeert, bedenkt hij een plan: om zijn vader te vinden zal hij zich opwerken tot de grootste Mexicaan die ooit leefde. Hij zal de meest geroemde dokter van het land worden, een kunstenaar die zich met Siqueiros kan meten, de vroomste priester van heel Latijns-Amerika. Paco is tot alles in staat, zelfs tot deelname aan een aanslag op de gevluchte Russische revolutionair Leon Trotski. Tegen de achtergrond van een land in omwenteling ontvouwt zich een klassiek en meeslepend verhaal over een jongen op zoek naar zijn vader. (Foto’s: aangeleverd)