Lustrum-triatlon kent vlekkeloze organisatie

Foto boven:
Bij hoge snelheden en bochten is het flink oppassen geblazen. (Foto: Henk de Reus)

Castricum – Met een deelnemersveld van 250 atleten en met 90 vrijwilligers die de triatlon in goede banen moeten leiden kun je spreken van een evenement waarbij veel komt kijken. Voordat de triatlon van start kan gaan wordt ’s morgens begonnen met het plaatsen van hekken. Het evenement eindigt pas als deze ’s avonds weer zijn opgeruimd. Ook dit jaar slaagde de organisatie er weer in om alles vlekkeloos te laten verlopen.

Door Henk de Reus

Locoburgemeester Roel Beems geeft om exact 13.30 uur het startsein voor de eerste dertig zwemmers die 500 meter moeten afleggen. Bram Dekker uit Zeewolde komt als eerste uit het water en rent snel naar de eerste wisselplek om zich om te kleden voor een fietstocht van 21 kilometer. Hij heeft op dat moment twee minuten voorsprong op zijn directe achtervolger en laat deze niet meer los.

Bram Dekker, winnaar bij de heren, heeft bij de finish aanvankelijk meer aandacht voor zijn behaalde eindtijd dan voor de medaille. (Foto: Henk de Reus)

Als het hardlopen erop zit en hij de finish is gepasseerd staat locoburgemeester Roel Beems klaar om hem de medaille om te hangen. Bram zet Beems even in de wacht en kijkt eerst op zijn horloge om te zien hoe lang hij erover heeft gedaan. Hij klokt een eindtijd van 01:00:47 en heeft hiermee bijna twee minuten voorsprong op nummer twee, Sjors Groot uit Uitgeest (eindtijd 01:02:26). Kelvin van der Doe uit Amsterdam volgt elf seconden later.

Welkome verfrissing onderweg. (Foto: Henk de Reus)

Terwijl Bram, leunend op een hek, nog staat uit te hijgen loopt spreekstalmeester Peter van Straalen op hem toe en wil enige vragen te stellen. ,,Alleen ‘ja’- en ‘nee’-vragen alsjeblieft’’, reageert Bram gevat. Hij krijgt meteen de lachers op zijn hand.

De persoonlijke verzorging is een puntje van aandacht. (Foto: Henk de Reus)

Eerste overwinning

Aan de verslaggever laat Bram weten dat hij zo’n drie à vier jaar aan triatlons meedoet en dat dit zijn eerste overwinning is. Ook liep hij vandaag zijn snelste vijf kilometer ooit. Zijn sterkste kwaliteit ligt bij het onderdeel zwemmen. Bram genoot vooral van de aanmoedigingen, het klappen en het juichen van de toeschouwers.

Winnaar bij de dames, Lindsay Tai-Tin-Woei zit er na aankomst helemaal doorheen. (Foto: Henk de Reus)

Plaatsje opgeschoven

Bij de dames is Lindsay Tai-Tin-Woei uit Castricum de onbetwiste winnaar. Enthousiast aangemoedigd door haar aanhang eindigt ze in een tijd van 01:10:21. Lindsay is blij want ze is ten opzichte van 2022, toen zij nog tweede werd, een plaatsje opgeschoven. Ze heeft onderweg alles uit de kast moeten halen en zit er de eerste minuten na de finish helemaal doorheen. Britt Zuurbier uit Alkmaar volgt in haar kielzog met een tijd van 01:10:46 en Debby van Beek uit Castricum eindigt met een tijd van 01:16:58.

De complete uitslag is terug te vinden op www.traitlon-castricum.com/uitslagen.