Lustrum-editie Full of Life Triatlon met recordaantal deelnemers

Castricum – Op zondag 2 juli staan er maar liefst 270 deelnemers te trappelen om het zwembad in te mogen voor het eerste onderdeel van de triatlon, het zwemmen (500 meter). Om 13.30 uur geeft wethouder Sportzaken Roel Beems het startsein voor de zwemshift met de eerste 30 deelnemers. Daarna volgen nog acht shifts van elk 30 deelnemers. De laatste groep start om 16.45 uur. Na het zwemonderdeel beginnen de deelnemers met het onderdeel fietsen (21 kilometer), gevolgd door vijf kilometer hardlopen. De finish is op het Horecaplein. De eerste triatleet zal binnen een uur na de eerste zwemshift finishen en de laatste triatleet rond 18.30 uur. Het verwisselen van eventuele kleding, helmen en schoenen vindt plaats in de zogenaamde wisselzone.

Vrijwilligers en sponsors

Woordvoerder Gert Stoppels: ,,Ruim 90 vrijwilligers zijn tijdens het evenement in touw om alles in goede banen te leiden. De veiligheid staat hierbij voorop. We vinden het als organisatie fantastisch dat al deze mensen bereid zijn om te helpen. Zonder hen was het organiseren van het evenement niet mogelijk. Ook mogen we de sponsoren niet vergeten die deze happening financieel maar ook in natura steunen. En dan zijn er natuurlijk nog de toeschouwers die met hun aanwezigheid dit dorpsgebeuren compleet maken door de vele deelnemers langs het parcours aan te moedigen.’’

Belanghebbenden geïnformeerd

In de aanloop naar het evenement zijn de bewoners die aan het parcours wonen, respectievelijk de bedrijven die hier gevestigd zijn geïnformeerd, zodat men weet waarmee men rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan verkeersafzettingen (zie parcourstekening). Alles is in gereedheid gebracht om er op 2 juli een prachtig evenement van te maken. (Foto: Henk de Reus)

Het parcours van de triatlon. (Afbeelding: aangeleverd)