Lorenzo van Riet verslaat oud-formule 1-coureur

Zandvoort – Lorenzo van Riet uit Castricum en Zaankanter Dennis de Borst wisten tijdens de Zandvoort 500 zondag een klinkende overwinning te behalen in Divisie II.

Weliswaar was de beste start voor oud-formule 1-piloot Robert Doornbos, die tijdens de Zandvoort 500 in actie kwam met een GP-Elite Porsche Cayman GT4, samen met Paul van Splunteren en Max van Splunteren. Toch was het Kenneth Heyer met de AMG Mercedes GT4 van Bas Koeten Racing met onder meer Bernhard van Oranje die de sterkte beginfase had. En na korte tijd nam het team dan ook de leiding over van Doornbos.

Gaandeweg de race gingen ook FEBO Racing Team-rijders Dennis de Borst en Lorenzo van Riet zich mengen in de strijd om de zege in Divisie
II. Mede dankzij een uitgekiende strategie wisten De Borst en Van Riet zich met hun SEAT Leon TCR naar de leiding te racen, met de overwinning in Divisie II als beloning. Robert Doornbos, Paul van Splunteren en Max van Splunteren finishten op de tweede plaats in de klasse. Larry ten Voorde en Dick Burger maakten het podium in Divisie II compleet. De Bas Koeten Racing AMG Mercedes GT4 werd als vierde geklasseerd.

Minder goed ging het met de vader van Lorenzo, Pim van Riet. Van Riet senior was door coureur Henk Thuis uitgenodigd om met de fraaie eigenbouw van Thuis, de Pumaxs GT, mee te doen aan het Winterkampioenschap. Maar Thuis moest met mechanische problemen al snel de strijd staken.

Overall ging de overwinning naar Porsche-rijders Huub van Eijndhoven, Bart van Eijndhoven en Jaap van Lagen. (Tekst en foto: Bert Westendorp)