Lorenzo van Riet snelt met Dennis de Borst naar overwinning in Zandvoort 500

Lorenzo van Riet kende dit jaar een verdienstelijk debuutseizoen in de autosport in de Ford Fiesta Sprint Cup. Vorig weekend maakte de Castricummer kennis met een andere tak van autosport. Tijdens de Zandvoort 500, de traditionele opening van het Winter Endurance Kampioenschap, verving hij zijn geblesseerde vader Pim van Riet en samen met Dennis de Borst boekte de formatie van het Febo Racing Team een fraaie overwinning. In de Seat Cupra TCR was de voorsprong op Team Bleekemolen groot.

Het plan van het team was aanvankelijk om met drie coureurs aan de start te staan. Vader Pim van Riet bleek echter te veel last van zijn voet te hebben. ,,Ik heb vrijdag bij de training voor het eerst in de auto gereden’’, zegt Lorenzo kort na het binnenhalen van de overwinning. ,,Ik had graag samen met mijn vader gereden, maar dat ging helaas niet. De kwalificatie verliep vrij easy, omdat we simpelweg een perfecte auto hadden. Het was een perfect rondje en in de race konden we dat uitbreiden. We hebben niet gek hoeven doen en hebben de race rustig uitgereden. Lekker constant gereden, de banden heel gehouden en we hebben geen moment dreiging van achteren gevoeld. Eigenlijk waren we zelf onze grootste concurrent.’’

Het rijden in de Seat Cupra was wel wat anders dan Lorenzo het hele jaar in de Ford Fiesta heeft gedaan. Daarbij was de endurance race over bijna vier uur natuurlijk langer dan hij gewend was. ,,Eigenlijk ging het heel makkelijk. Het autootje ligt heel goed op de weg. Dan is het een kwestie van meters maken en het ging steeds beter.”

Dennis de Borst  was uiteraard zeer tevreden met de overwinning en het rijden van ‘invaller’ Lorenzo. ,,De laatste twee winters heb ik met Pim het WEK gewonnen en nu pak ik met Lorenzo direct een overwinning. Dat is mooi natuurlijk. Lorenzo heeft het heel goed waargenomen. Het is natuurlijk heel wat anders dan de Ford Fiesta Cup. Wat betreft de besturing, de grip en in wegligging is het beter vergelijkbaar met karten en daar heeft Lorenzo natuurlijk veel ervaring in.”

Lorenzo weet nog niet wat hij in 2019 gaat doen, maar zeker is dat hij gaat racen. In welke klasse wordt deze winter bekeken.  (Foto: Bas Kaligis)