Lorenzo van Riet winterkampioen in koningsklasse

Na de WEK-titel in Zandvoort van zijn vader Pim bezorgde Lorenzo van Riet zijn familie zondag 11 maart opnieuw een kampioenschap. De achttienjarige karter uit Castricum werd in Berghem uitgeroepen tot winterkampioen van de koningsklasse KZ2 tijdens de tweede ronde van de Winter Cup van NK-organisator Chrono.

,,Ik ben winterkampioen, dat is mooi. Voor het tweede jaar op rij”, zei Lorenzo, die in Kerpen de eerste ronde van de Winter Cup had gewonnen, met een bescheiden glimlach. ,,Ik denk dat ik dit jaar weer voor het kampioenschap kan strijden, samen met Joey Hanssen (de kampioen van vorig jaar, red.). Ik durf op dit moment nog niet te zeggen welke rijders er nog bij gaan komen. Dat zien we tijdens de eerste races wel.’’

Het tekende de sportman in Lorenzo dat hij stiekem een beetje ervan baalde dat hij de finale niet had gewonnen, maar zich tevreden moest stellen met de derde plaats. ,,Ik had wel op wat meer gehoopt; natuurlijk was ik het liefste eerste geworden, maar het zat er helaas niet in. Ik zat in het begin van de finale een beetje in de mangel waardoor ik op het vuil terechtkwam en de eerste paar rondjes op de vijfde plek reed. Later maakte ik een foutje en kwam ik opnieuw op het vuil terecht. Ik lag op dat moment derde, maar gelukkig kon ik die plek vasthouden.”

Lorenzo wacht opnieuw een druk seizoen. Behalve het Nederlands kampioenschap rijdt de rijder van FJ Motorsport dit jaar ook het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. Het Duits kampioenschap rijdt hij, in tegenstelling tot vorig jaar, daarentegen niet. Wat Lorenzo betreft komen er nog meer titels bij dit jaar, zodat hij zijn vader kan overvleugelen.

Vader Pim won op 3 maart de titel in zowel Divisie II als het overall-kampioenschap tijdens de laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap op het circuit van Zandvoort. Samen met zijn teamgenoot Dennis de Borst stuurde hij de Seat Leon Cupracer naar de overwinning op de baan waar Van Riet senior in het verleden al zo vaak overwinningen vierde. Het was voor de tweede opeenvolgende keer dat het duo van FEBO Racing de wintertitel pakte.

Lorenzo hoopt op termijn zelf ook aan autosport te gaan doen. Maar voor het zover is, wachten hem nog vele kartraces die ongetwijfeld spannend zullen worden. De eerste ronde van het Nederlands kampioenschap wordt komend weekend in Genk gehouden. ,,Het wordt ongetwijfeld een mooie strijd tussen Joey en mij. We zullen zien wie zich verder nog in de strijd gaan mengen’’, aldus Lorenzo. (Foto: Bas Kaligis)