Lorenzo van Riet pakt opnieuw podiumplaats

Autocoureur Lorenzo van Riet heeft in de Ford Fiesta Sprint Cup opnieuw een podiumplaats voor zich opgeëist. Tijdens de Gamma Racing Days op het TT Circuit van Assen eindigde de 18-jarige Castricummer in de eerste race op de derde plaats. In de tweede race over 30 minuten klom Van Riet steeds verder naar voren, maar kon hij in de slotfase zijn spinnende teamgenoot Rogier de Wit niet meer ontwijken.

De zoon van de ervaren coureur Pim van Riet had tot de crash op zondag een sterk weekend. ,,Tijdens de trainingen noteerde ik continu de vijfde of de zesde tijd. Iedere training heb ik mezelf kunnen verbeteren. De kwalificatie ging iets minder met de achtste tijd, maar dat kan een keertje gebeuren. De raceleiding was het hele weekend streng met betrekking op de track limits. In de trainingen waren er al veel waarschuwingen en in de kwalificatie zijn er aardig wat rondentijden afgepakt.’’

De Ford Fiesta Cup kent tijdens de eerste race een reversed grid voor de eerste tien coureurs. Hierdoor startte Van Riet op zaterdag vanaf de derde plaats. ,,Het ging redelijk, al verloor ik een plekje aan Marcel Dekker. Er was veel geduw en getrek en ik denk dat iedereen wel een keer geraakt is. Ik werd ook een keertje rond getikt en moest aan een inhaalrace beginnen. Als de rest gaat duwen, ga je meedoen. De braafste coureurs eindigen niet bovenaan. Ik was wel tevreden met de derde plaats in mijn klasse.’’

Op zondag, na de demonstratie van Sainz, was het tijd voor de tweede race van de Ford Fiesta Cup. ,,Het was een mooie race vanaf P8. Dit keer gelukkig een normale start en ik kon steeds verder naar voren komen. De snelheid was goed en het ging steeds beter. Ik lag een tijdje vierde, maar werd ingehaald door Liroy Stuart. Mijn teamgenoot Rogier de Wit spinde en ik kon hem niet meer ontwijken. Daardoor was het einde race, maar ik kan het hem moeilijk kwalijk nemen. Hij had het ook graag anders gezien. Ik lag op dat moment wel tweede in mijn klasse.’’

Van Riet beleeft een mooi eerste jaar in de Ford Fiesta Cup. ,,Het is een leuk eerste jaar in de autosport. Dat geldt voor de meeste andere coureurs. De Ford Fiesta Cup wordt voor het eerst georganiseerd dit jaar en zal nog verder groeien. Ik ga voor komend jaar wel verder kijken. Ik weet nog niet wat ik ga doen en ga de komende tijd alles op een rijtje zetten.” (Foto: aangeleverd)