Longfonds collecteert deze week digitaal

Castricum – De collectanten van het Longfonds zouden deze week langs de deuren gaan, maar in verband met het coronavirus wordt nu online gecollecteerd. Met de opbrengst maakt de organisatie doorslaggevend longonderzoek mogelijk. Dat is nu meer dan ooit nodig.

Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. Door informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden. En door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Vrij ademen

Babette van Daal is één van de online collectanten. Toen ze 30 jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Gelukkig heeft ze die gekregen. Ze kan weer vrij ademen! Voor alle mensen met een longziekte heeft ze een droom: ,,Ik hoop dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.” Doneren kan via www.longfonds.nl of door de onderstaanxde QR-code te scannen.