Lokaal Vitaal wil oppakken, aanpakken en doorpakken

Castricum – Nu de gemeenteraadsverkiezingen van 14 tot 16 maart in zicht komen, zijn de verkiesbare politieke partijen druk bezig om zich daarvoor zo goed mogelijk te presenteren. Dat geldt zeker voor de nieuwe fusiepartij Lokaal Vitaal, die is voortgekomen uit het samengaan van CKenG en GDB.

De ambitieuze lokale partij heeft voor de fusie al laten weten dat zij ‘staat voor het plaatselijk regelen van allerlei zaken die de eigen inwoners betreffen’, oftewel ‘een pragmatische benadering om de belangen van mensen in onze gemeente zo goed mogelijk te behartigen’. Lokaal Vitaal gaat de verkiezingen in als Lijst 1, omdat GDB en CKenG samen tijdens de vorige verkiezingen in 2018 de meeste stemmen haalden.

De leden hebben unaniem Roel Beems benoemd tot lijsttrekker. Hij is een geboren en getogen inwoner van Castricum en al bijna twaalf jaar lid van de gemeenteraad als fractievoorzitter van CKenG. Over het verkiezingsprogramma zegt hij: ,,We willen geen eindeloos gepraat en onnodige vertragingen, maar oppakken, aanpakken en doorpakken. De ontwikkelingen in een aantal belangrijke dossiers staan al een aantal jaren stil. In het programma is daarom veel aandacht voor voldoende en betaalbare woningen, voor veiligheid en participatie. De partij wil dat iedereen zuinig is op de omgeving en het klimaat en beschrijft de actiepunten ten behoeve van sport, toerisme, ondernemers en onderwijs. Ook vinden we dat de BUCH-organisatie efficiënt moet werken.’’

Klaverbolletje

De kandidatenlijst van Lokaal Vitaal bestaat uit meer dan dertig namen. Beems: ,,De lijst vormt een goede afspiegeling van de verschillende dorpen en samenstelling van de bevolking. Als partij met een grote affiniteit met sport hebben we een sterk Eerste Elftal geformeerd. Naast mij staat Bart Dekker op nummer twee, gevolgd door Remco van Zelst, Mariska Tauber, Herman Sterken, Cees Hollenberg, Lenie Kelder, Willem Laan, Bastiaan Uhl, Laura Bambaci en Fred Weda.’’ Het complete verkiezingsprogramma en de volledige kandidatenlijst staan op de website lokaalvitaal.nl.

Omdat de partij een Klavertje Vijf heeft als symbool, kunnen belangstellenden gratis een klaverbolletje aanvragen om zelf geluk te kweken. Dit kan via een mailtje naar samen@lokaalvitaal.nl of een van de sociale mediakanalen waarop Lokaal Vitaal actief is.

Op de foto:
Een deel van de kandidaten. V.l.n.r. achter: Remco van Zelst, Bart Dekker, Roel Beems en Bastiaan Uhl; voor: Lenie Kelder, Laura Bambaci en Mariska Tauber. (Foto: Hans Boot)