Lokaal Vitaal stelt vragen over hoge grondwaterstand

Castricum – Lokaal Vitaal vraagt het college maatregelen te nemen tegen de hoge grondwaterstand voor een volgende natte periode aanbreekt. De partij heeft schriftelijk vragen gesteld over de situatie in het duingebied.

De hoge grondwaterstand veroorzaakt al maanden overlast. Door het waterpeil zijn eerder rijstroken en fietspaden in de gemeente afgesloten. Delen van het duingebied – maar ook parkeerplaatsen, voetbalvelden, volkstuinen en campings waren soms onbegaanbaar. In een brief aan het college benadrukt Lokaal Vitaal het belang van een grondige aanpak van de waterproblematiek.

De partij vraagt het college in overleg te gaan met PWN om de oorzaken van de huidige wateroverlast te achterhalen en mogelijke oplossingen te bespreken. ,,Recent heeft Bloemendaal al een motie aangenomen voor een second opinion naar de oorzaken van de extreem hoge grondwaterstand in die gemeente’’, aldus de partij. Lokaal Vitaal vraagt het college of zij bereid is de resultaten van dit onderzoek op te vragen en te delen met de raad van Castricum. (Archieffoto: Ernst Mooij)