Lokaal Vitaal: ,,Sluiting Dienstapotheek is verkeerde beslissing’’

Castricum – De fractie van Lokaal Vitaal maakt zich zorgen over het sluiten van de Dienstenapotheek in het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis. De huur van de ruimte is opgezegd, het ziekenhuis wordt momenteel verbouwd en voor de apotheek is geen ruimte meer. Fractielid Mariska Tauber van Lokaal Vitaal: ,,Sinds 2007 zitten de Huisartsenpost, de Spoedeisende Hulp en de Dienstapotheek voor inwoners van de regio Midden-Kennemerland vlak bij elkaar in het Rode Kruis Ziekenhuis.

Lokaal Vitaal vindt dat zeer wenselijk; je wilt immers als zieke niet na het bezoeken van de spoedeisende hulp of huisartsenpost weer door moeten reizen voor benodigde medicijnen.’’ Dat doorreizen zou in dit geval een rit naar Velsen-Noord betreffen, waar het servicepunt van apotheek Donker deze functie moet gaan overnemen.

De fractie vraagt de gemeente Castricum: ,,Druk uit te oefenen op het Rode Kruis Ziekenhuis teneinde deze naar onzes inziens verkeerde beslissing terug te draaien en om nogmaals in overleg te bekijken in hoeverre de beperkte ruimte van de Dienstapotheek kan worden ingepast in de nieuwbouw van het ziekenhuis.’’

Ook vanuit de politiek in Beverwijk zijn zorgen geuit over het sluiten van de Dienstapotheek. De politieke partij O’ns Beverwijk heeft hierover vragen gesteld aan burgemeester en wethouders in die gemeente. Ook daar dringt men aan op een gesprek met de ziekenhuisdirectie.

Op de foto:
Op de voormalige parkeerplaats bij het Rode Kruis Ziekenhuis wordt een aanbouw gerealiseerd. De bouw ervan moet over anderhalf jaar klaar zijn. (Foto: Bos Media Services)