Lokaal Vitaal lijst 1 bij verkiezingen in 2022

Castricum – De leden van de politieke partijen Gemeente- en Dorpsbelang (GDB) en Castricum Kern(en) Gezond (CKenG) hebben officieel ingestemd met de eerder dit jaar aangekondigde fusie. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 zal de nieuwe partij, die Lokaal Vitaal heet, als lijst 1 deelnemen. Roel Beems (foto) werd unaniem benoemd tot lijsttrekker.

De leden van de nieuwe partij vinden dat een nieuw college daadkrachtiger moet zijn dan voorheen. Ze wijzen erop dat diverse dossiers al een tijdje stilliggen en streven naar pragmatisch oppakken, aanpakken en doorpakken. Het klavertje vijf in het logo staat zowel symbool voor nóg meer voorspoed dan bij een klavertje vier al het geval is, als voor de vijf dorpen waaruit Castricum is samengesteld. GDB werd opgericht toen in 2002 de fusiegemeente tot stand kwam. Sinds de oprichting is de partij bij verkiezingen steeds als winnaar uit de bus gekomen bij de kiesdistricten in Limmen. De CKenG werd in 2005 opgericht en behaalde sindsdien steeds de meeste stemmen in Castricum en Akersloot. Voormalig wethouder Bert Meijer is gekozen tot bestuursvoorzitter van de fusiepartij.

Tijdens de volgende vergadering op 1 december zullen de leden een besluit nemen over de volgorde van de gehele kandidatenlijst. Ook zal die dag het verkiezingsprogramma worden  vastgesteld. Inwoners die graag deel willen uitmaken van de fusiepartij en politiek mee willen praten over de toekomst van de gemeente Castricum, kunnen dat doen door te e-mailen (leden@lokaalvitaal.nl) of bellen (06 11404432). Kijk op www.lokaalvitaal.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)