Locaties voor een Zwaaisteen gezocht

Zwaaien voor een glimlach

Regio – Naar elkaar zwaaien betekent even contact, elkaar zien staan, verbinding, glimlachen, gezelligheid en heel veel meer. Het is een powergebaar! ,,Juist in tijden van corona, waarin contact niet zo vanzelfsprekend meer is, kunnen we elkaar een plezier doen door vaker en bewuster naar elkaar te zwaaien.” vertelt Nina Meijers van Welzijn Castricum. ,,Ben je regelmatig thuis en hou je van een beetje gezelligheid om je heen? Of ben je ondernemer en word je ook blij van glimlachende mensen bij jouw zaak? Dan is de Zwaaisteen iets voor jou!”

Wat is een Zwaaisteen?

Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die voorbijgangers uitnodigt om naar elkaar te zwaaien. Zwaaistenen vind je meestal bij mensen voor het huis, maar je kunt ze ook tegenkomen op andere plekken. Waar de Zwaaisteen ook ligt: hij stimuleert je altijd om naar anderen te zwaaien. Zwaaien is een kort moment van contact. Je zult zien dat je gaat glimlachen. Een zwaai en een glimlach kan van grote betekenis zijn voor de ander.

Hoe werkt het?

In de komende maanden zullen in Heiloo, Castricum en Bergen op verschillende plaatsen Zwaaistenen worden geplaatst. De opdruk op de stenen is tijdelijk en zal binnen een aantal maanden weer weg zijn ,,In de eerste week van oktober zal er een speciale zwaairoute worden gelanceerd langs alle stenen en zullen er diverse acties rondom de plaatsing van de Zwaaistenen worden georganiseerd”, aldus Nina. Iedereen die graag een Zwaaisteen voor de deur op de stoep wil hebben, kan contact opnemen met Welzijn Castricum (0251 656562 / n.meijers@welzijncastricum.nl). Hoe meer Zwaaistenen er komen, hoe gezelliger het wordt in de wijk! Op www.zwaaistenen.nl is meer informatie te vinden. De Zwaaistenen zijn een initiatief van de gezamenlijke welzijnsorganisaties uit de BUCH-gemeenten. (Afbeelding: aangeleverd)