Liturgisch koor verzorgt viering rond thema ‘ontmoeten’

Limmen – Op zaterdag 18 maart om 19.00 uur verzorgt het liturgisch koor van de Corneliusparochie (Dusseldorperweg 74) onder leiding van Peter Rijs een speciale viering met als thema ‘ontmoeten’. Een viering vol muziek en zang waar het lied ‘Dit is de plaats’ door de hele viering heen verwerkt is. Het lied sluit aan bij het ‘hongerdoek’ van een Nigeriaanse kunstenaar (foto). Een doek waar twee mensen zijn vervlochten in een intensieve ontmoeting met elkaar.

De kunstenaar wil ons duidelijk maken dat je pas over een ‘ontmoeting’ kunt spreken als het spel van geven en ontvangen plaats vindt vanuit een eigen identiteit. Een ontmoeting op gelijke ooghoogte. Een werkgroep van het koor is met het lied en het hongerdoek aan de gang gegaan en heeft teksten geschreven. Ook heeft het koor nieuwe vierstemmige Taizé-acclamaties ingestudeerd. Iedereen is uitgenodigd.

Om te benadrukken hoe belangrijk ‘ontmoeten’ is, zal na de viering gelegenheid zijn nog even na te blijven voor een kop koffie of thee. (Foto: aangeleverd)