Lindsay loopt 134 kilometer in twintig uur tijd

Castricum – Lindsay Tai-Tin-Woei heeft de ‘Last Men Standing’ Orango Run gewonnen. De Castricumse presteerde het om in twintig uur tijd maart liefst 134 kilometer hard te lopen. Zij bleef als laatste van ongeveer tweehonderd deelnemers over en won daarmee de wedstrijd.

Bij het concept ‘Last Men Standing’ gaat het om uithoudingsvermogen. Lindsay: ,,Elk heel uur begin je aan een ronde hardlopen van 6,7 km. Deze ronde moet exact op het hele uur starten en ook exact 6,7 km zijn. Waar je hem loopt en hoelang je erover doet, bepaal je zelf. De tijd die je overhoudt van het uur is rust/pauzetijd. Lindsay bedacht een ronde van 6,7 kilometer met haar eigen huisadres in Castricum als startpunt. Ze trainde vooraf enkele malen op deze route en maakte een schema met lopers die haar onderweg zouden vergezellen voor de mentale support. Deze lopers waren onder meer afkomstig uit de door Lindsay opgezette loopgroep Kustlopers.

Van de twintig rondes liep ze er uiteindelijk tijdens de wedstrijd slechts vijf alleen, tijdens de overige vijftien rondes kreeg ze steun van mensen die met haar meeliepen. Lindsay: ,,Na mijn ronde van 23.00 uur gaf mijn tegenstander aan maagklachten te hebben en de handdoek in de ring te gooien. Dit betekende dat ik om 00.00 uur nog één ronde zou moeten lopen. Zelfs in die ronde had ik support, want je kunt natuurlijk niet alleen finishen! Met een voldaan gevoel ben ik geëindigd en heb ik zelfs nog training kunnen geven de volgende dag om 90.00 uur, waarbij ik een medaille omgehangen kreeg van de leden.’’ De wedstrijd is een volledig vrijwillig opgezette actie door Johan en René, die geen inschrijfkosten vragen voor deelname maar een donatie voor KiKa. (Foto’s: aangeleverd)