Limmen wint uitwedstrijd in Purmerend: 1-2

Limmen – Als je om de bovenste plaatsen wilt meedoen, moet je ook mindere wedstrijden winnen. Dat deed Limmen, maar tegen een ploeg als Purmerend had het verschil groter moeten zijn.

Door Willem Koot (vv Limmen)

Na drie jaar tegen Purmerend gespeeld te hebben op kunstgras, speelt de thuisclub nu weer op het oude hoofdveld met gewoon gras. Een voordeel voor Limmen zou je zeggen, daar er geen kunstgras in Limmen te vinden is. De oranje-witten begonnen goed, maar de kansen die ze kregen werden door hun ervaren keeper gepareerd of knullig om zeep geholpen. Een teleurstellende eerste helft die met 0-0 de rust in ging. Sem Winter bleef na de rust uit voorzorg binnen en werd vervangen door de van ADO ‘20 afkomstige Wester Kuijpers.

Niet scoren? Dan doet Purmerend het wel. Limmen werd wakker en begon de duimschroeven aan te draaien. Dat resulteerde in een mooie aanval met een assist van Jacco de Jong. De afmaker was Mika Miettinen die kogelhard in het dak schoot: 1-1. Alles op alles, moet de trainer gedacht hebben. Gelijkspel is maar één punt en met winst moet je drie keer gelijkspelen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd brak Jacco wederom door. Zijn voorzet kwam weer bij Mika, die de bal er zo in kon schuiven. Een verdiende overwinning, maar het moet stukken beter. Wellicht een vertrouwd systeem. Ik vraag mij af of de spelers dit systeem machtig zijn. Volgende week komen we zeker kijken.

De tweeling Co (links) en Aad Beentjes: al zeventig jaar supporter van vv Limmen, zowel uit als thuis. Hier bij de wedstrijd tegen Purmerend, in de kantine. (Foto: aangeleverd)