Limmen viert groots feest ter ere van de 70e Bloemendagen: 20 tot en met 24 april

Limmen – Als de lente haar intrede doet, ontluiken de kleurrijke bloemenvelden en vullen ze de omgeving met hun prachtige bloemenpracht. In Limmen komt de gemeenschap samen, vol energie en creativiteit, om de schoonheid van hyacintenbloemen te laten zien tijdens de Bloemendagen. Van 20 tot en met 24 april zijn in het hele dorp bloemenmozaïeken te bewonderen.

Dit jaar leeft Limmen meer dan ooit tevoren, want we vieren de 70e editie van deze traditie. Een recordaantal nieuwe prikploegen heeft zich aangemeld, terwijl ook oude deelnemers zich opnieuw laten verleiden tot deelname. Van jong tot oud, iedereen doet mee. Zelfs degenen die niet actief meewerken, dragen bij door hun tuinen op te knappen, vlaggen uit te hangen en straten te versieren met feestelijke uitingen. Op zaterdag moeten de mozaïeken om 10.00 uur klaarstaan voor beoordeling door de jury. Na een dag vol spanning, worden ’s middags de winnaars bekendgemaakt, waarna het tijd is om feest te vieren! Op zondag zullen de gelukkige winnaars nogmaals in het zonnetje worden gezet tijdens een muzikale huldiging door de voorzitter van de Bloemendagen.

Andere activiteiten

Naast de Bloemendagen vinden er op zaterdag en zondag nog tal van andere activiteiten plaats in Limmen. Het hoogtepunt is de Oldtimer Fair op zondag, waar het dorpspark aan de Middenweg/Vuurbaak wordt omgetoverd tot een bruisende locatie met bijzondere standhouders. De aanstekelijke live muziek van de Eightball Boppers vormt de perfecte achtergrond voor een dag vol plezier, met een scala aan eten en drinken, schommelschuitjes voor de kinderen, en natuurlijk de indrukwekkende verzameling oude tractoren en oldtimers. Heb je zelf ook een oldtimer die je wilt laten zien? Meld je dan via info@loonbedrijfbaltus.nl en sluit je aan bij dit nostalgische spektakel.

Pijlen op de route

Kortom, Limmen staat op het punt om opnieuw te stralen tijdens deze bijzondere 70e editie van de Bloemendagen. We nodigen iedereen uit om langs te komen en samen met ons dit feestelijke moment te vieren! De mozaïeken, verspreid door de tuinen van onze inwoners, zijn gratis te bewonderen. Volg de pijlen op de route, die het beste per fiets of auto af te leggen is. Voor meer informatie, bezoek onze website www.bloemendagenlimmen.nl, en volg ons op Facebook (Stichting Bloemendagen Limmen) en Instagram voor updates en nieuws. (Foto: Stichting Bloemendagen Limmen)