Limmen verliest tegen tien man van vv Egmond: 2-1

Limmen – We gaan terug in de tijd dat ik zelf nog deel uitmaakte van het eerste van Limmen. Ook deden toen de coryfeeën Sjaak Koot en Peter Beentjes mee, die ons helaas al zijn ontvallen. Toen tegen medekampioenskandidaat Egmondia, die Joop Koopman en Piet Vuil in de gelederen had (1-4). Limmen werd toen later kampioen. Nu dus voor het eerst een competitiewedstrijd voor vv Egmond en wel tegen Limmen.

Door Willem Koot, vv Limmen

Onder mooie weersomstandigheden en op een goed bespeelbaar veld floot scheidsrechter Groot het begin van de competitie. Na tien minuten spelen, waarbij het spel over en weer ging, kwam vv Egmond plots op voorsprong. Een voorzet van de rechtsbuiten kwam op het verkeerde been van Thomas van Wijk, die de bal ongelukkig in eigen doel schoot. Na een half uur spelen kreeg het talrijke publiek wel het idee dat vv Egmond mee gaat spelen in de 3e klasse. Er was nog geen enkele kans voor Limmen geweest. Vlak voor de rust kroop Limmen wat uit zijn schulp en kreeg enkele kleine kansen. Maar in de 43e minuut verzuimde vv Egmond de voorsprong uit te breiden. Een mooie voorzet van Jeffrey Klijbroek werd net niet afgemaakt door hun nummer 10.

Tweede helft

Na de rust een aanvallend Limmen met mooie mogelijkheden voor Jacco en Mees. Kalu van der Steen en Sem winter waren in de kleedkamer achtergebleven voor Milan Peemen en Mees Duinmeijer. Dezelfde Mees scoorde de gelijkmaker uit een mooie voorzet. Daarvoor kreeg Limmen geen penalty, maar moest Hof naar de kleedkamer omdat hij Peemen vasthield. Egmond dus verder met tien man. Limmen werd gaandeweg sterker, maar moest opletten voor de gelouterde Klijbroek. Uit het niets schoot hij de bal tegen de lat. Balverlies op het middenveld kostte Limmen de zege en zelfs een gelijkspel. Heel slim wist Egmond te scoren. Bijna werd het nog 3-1. Een mooie actie van Klijbroek, die voorzette op hun spits. Keihard schoot hij tegen de goed keepende Glorie. Limmen zette alles op alles, maar tot doelpunten kwam het niet. (Foto: aangeleverd)