Limmen uitgeschakeld: Kennemers – Limmen 7-5 na penalty’s

Limmen – Op een zonovergoten sportpark Adrichem in Beverwijk moest Limmen zondag op kunstgras aantreden tegen tweedeklasser De Kennemers. In de eerste minuut kreeg de ploeg uit Limmen al drie mooie mogelijkheden, maar de keeper van de tegenpartij was attent.

Door Willem Koot

Tien minuten lang was het Limmen wat de klok sloeg. De Kennemers kreeg één kans. Een onbegrijpelijke penalty werd gegeven. Maar terecht of onterecht, hij schoot hem tegen de lat. Limmen kwam op voorsprong nadat een corner slecht werd weggewerkt. Junior Mees Duinmeier was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Ruststand derhalve 0-1. In de 62e minuut een prachtige kans voor Mietinen. Alleen voor de keeper schoot hij over. De leeg-gespeelde Duinmeijer werd gewisseld voor Jos Hollenberg. De Kennemers ging risico nemen en kreeg kansen. Ook Björn Valkering werd gewisseld voor Dave Docter. Tegen de verhouding in werd de gelijkmaker binnen geschoten. Ja , als je zelf niet scoort? Dan maar verlengen. In de eerste helft was het over en weer krampverschijnselen. Zeven minuten voor tijd kreeg Jacco de Jong nog een mooie kans. De keeper tikte corner. Zo bleef het doelpuntloos in de extra tijd. De loterij kan beginnen. Nadat iedereen de pingel binnen schoot leek doelman Glorie de zevende te pakken. De hard ingeschoten bal glipte door zijn vingers. De laatste van Jos Hollenberg was een prooi voor hun keeper. Limmen speelt dus gewoon weer in de derde klasse. Jammer maar helaas!