Limmen struikelt bijna  over De Meteoor: 2-2

Limmen – Op sportpark Tuindorp-Oostzaan moest Limmen het opnemen tegen De Meteoor. Elf jaar geleden was het zowel uit als thuis 1-1, Nu de laatste competitiewedstrijd, waarbij heel wat op het spel stond. In ieder geval voor Limmen, dat een periode kon pakken. Dat het moeilijk werd bleek wel na 22 minuten; een fout op het middenveld betekende balverlies en De Meteoor kwam alleen op keeper Glorie af. Jesse moest aan de noodrem trekken en haalde de man onderuit. Geel en een penalty was het gevolg. 1-0 en niet onverdiend.

Vlak voor rust zou Limmen gelijk komen. Mike Schouten liftte de bal over de keeper heen en de bal werd van de lijn (achter de lijn) weggeschoten. De grensrechter hield zijn vlag beneden. Na rust werd het toch gelijk door Mike Schouten. Een kogel van Björn hield hun keeper niet vast en Mike kon intikken. Jeroen de Groot moest plaatsmaken voor Boris de Boer. Bij het eerste contact kreeg hij een tik van nr. 22, die al geel had, dus rood. De 1-2 voor Limmen viel in de 70e minuut. Een zelf opgezette aanval van Tijn Welgraven ging via via weer terug naar Tijn, die alleen voor de keeper kwam en niet faalde.

Tegen tien man moest dat genoeg zijn, zou je zeggen. Veel kansen om op een grotere voorsprong te komen werden om zeep geholpen. Limmen had wat pap in de benen van het stratentoernooi, zo leek het. In de laatste minuut kreeg De Meteoor nog een vrij trap op de middellijn. De harde voorzet van hun keeper werd door Joeri met het hoofd aangeraakt en verschalkte de roepende keeper Glorie: 2-2. Limmen heeft een periode, maar nog onbekend wie de tegenstander is. We zullen zien. We moeten in ieder geval winnen. (Foto: Bos Media Services)