Limmen protesteert tegen vroeger sluiten kermis

Foto boven:
Carolien voor haar café/restaurant. (Foto: Hans Boot)

Limmen – Het nieuws haalde zelfs het televisieprogramma Hart van Nederland van SBS6 op 31 juli. Voor het eerst in dertig jaar wil de gemeente Castricum dat de feesttent tijdens de Limmer kermis twee uur eerder sluit. De inwoners pikken dit niet en maken bezwaar middels een petitie die inmiddels ruim 2000 keer is ondertekend.

Door Hans Boot

Aan horecaondernemer Carolien Glorie van eetBarLekker is door de gemeente meegedeeld dat haar café/restaurant tijdens de kermis in Limmen van 9 tot en met 11 september weliswaar tot 03.00 uur open mag blijven, maar dat de feesttent ernaast op vrijdag en zaterdag om 23.00 uur dicht moet en op zondag zelfs al om 22.00 uur. ,,Dat kan natuurlijk niet”, zei Carolien in Hart van Nederland. ,,Al dertig jaar wordt er vergunning verleend voor het open zijn van de tent tot 01.00 uur. Dan moet de muziek stoppen. Er mogen 750 personen in naast de 400 die in het café worden toegelaten. Eerder sluiten van de tent betekent dat de bezoekers daar nergens meer terecht kunnen, omdat ik de enige horecagelegenheid in Limmen heb die tot laat open is tijdens de kermis.’’

Het besluit om de nieuwe tijden aan te houden, is volgens Carolien nog niet genomen: ,,Het gaat om een advies van de Veiligheidsregio dat is afgegeven nadat ik vergunning had aangevraagd.’’

Petitie

Altijd volop drukte in de feesttent. (Foto: Zeb Koppes)

Direct na het teleurstellende bericht is het team van eetBarLekker een petitie gestart, waarin de gemeente wordt verzocht de oude openingstijden te handhaven. Als reden worden onder andere genoemd dat gevreesd wordt dat de sluitingstijden van het café en tent zover uiteen staan dat er heel veel kermisgangers op straat komen te staan. Daarnaast wordt geconstateerd dat het café ze niet kwijt kan, wat voor veel onrust gaat zorgen in het dorp. Ook vermeldt de petitie dat er binnen de gemeente wel uitzonderingen zijn gemaakt voor andere evenementen.

Carolien: ,,Ik doel hierbij op het Familiestratenvoetbaltoernooi, het Rock and Rollfestival en het Beachvolleybaltoernooi.’’ Dat er veel steun is voor de petitie, blijkt uit het grote aantal ondertekenaars, waarvan de teller inmiddels de 2000 is gepasseerd. De petitie kan via https://petities.nl/petitions/red-de-limmerkermis-zoals-hij-al-30-jaar-bestaat?locale=nl nog worden getekend. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat men in gesprek is met betrokkenen en er medio deze week meer duidelijkheid zal zijn.