Limmen pakt periodetitel na 0-4-winst op Con Zelo

Limmen – Winst van Limmen en puntverlies van Koedijk zou voor Limmen een periodetitel betekenen. De bovenste tegen de degradatiekandidaat. Na de overwinning van een week eerder zou dat makkelijk kunnen, zou je zeggen.

Door Willem Koot (vv Limmen)

De eerste dertig minuten wel een sterker Limmen, maar tot doelpunten leidde dat niet. Goede kansen voor Donker en De Boer troffen geen doel. Toch werd in de veertigste minuut gescoord. Op het middenveld verstuurde Stan Donker een bal naar de snelle Jacco de Jong. Alleen voor de keeper schoot hij onberispelijk raak. Hilarisch was de laatste minuut voor rust. Een terugspeelbal van Limmen vanaf de middellijn kon ternauwernood door keeper Glorie van de lijn worden gehaald. De vrije trap werd keurig geblokt: rust.

Toch weer eenrichtingsverkeer en dat resulteerde in een mooie kans voor invaller Mees Duinmeijer. Zijn voorzet werd tot corner verwerkt Eigenlijk bleef Con Zelo zo in de wedstrijd, totdat Limmen met een mooie aanval alle illusies aan flarden schoot. Stan Donker kwam alleen op de keeper af en gaf Mika Miettinen een niet te missen kans: 0-2. Eén minuut later leek het prijsschieten op het doel. Alles werd van de lijn gehaald. Ook Con Zelo kreeg één kans die Jesse Glorie er prachtig uit had. Vijf minuten voor tijd kwam de derde treffer. Björn Valkering brak door en trok terug op Stan Donker: 0-3. Ook de 0-4 maakte Stan. Uit een mooie voorzet van Mees Duinmeijer kopte hij raak.

Zo pakte Limmen de eerste periode, doordat Zeevogels gelijk speelde tegen concurrent Koedijk. Komende zondag Alcmaria thuis. Iedereen weer present? Prachtig gezicht in de kantine van Con Zelo, al die oranje sjaals!

Trainer IJsselstein kijkt tevreden naar talent Mees Duinmeijer. (Foto: Harm Bongers)